Țepeș a dat autografe la Dracula Fest!

Sfarsit de saptamana memorabil pentru cine a urcat in cetatea lui Vlad Tepes din Arges. Cântece de munte, muzica folk si un spectacol interactiv cu dezvăluiri incredibile despre viața voievodului care a speriat o lume intreaga prin pedepsele aplicate nelegiuiților si dusmanilor, de asta au avut parte spectatorii între 2 si 79 de ani care s-au încumetat sa urce in "cuibul vulturului alb", asa cum i se spune cetății de langa barajul Vidraru.
 
Manifestarea a fost organizata de Consilul Judetean Arges prin Muzeul Judetean si Centrul Cultural Judetean.

Video - Bogdan Ion Mircea a deschis spectacolul cu o serie de cantece de munte si cu un recital ce a cuprins unele dintre cele mai cunoscute melodii folk.
 
Totul a inceput jos, la poalele muntelui, acolo unde turiștii au fost așteptați de localnici in straie tradiționale, cu un zapis in care li se detalia programul celei de-a noua ediții a Festivalului DaculaFest. Tot acolo li s-au dat boccelute cu merinde si apă.
 
Familii întregi au ales sa urce 1480 de trepte pana in cetate la spectacolul anual dedicat lui Tepes. Drumul a fost anevoios; pana si cei puternici s-au întrebuințat serios si au gâfâit pe trepte mai ceva ca boierii din Targoviste obligați de Tepes sa construiască cetatea in vârf de munte la jumătatea mileniului trecut.
 
Panorama Văii Argesului si personajele costumate i-au facut sa uite de efortul supraomenesc depus. Pentru prima data lumea a primit si autograful lui Vlad Tepes, pe viu, la eșafodul cu uneltele torturii si personajele trase in teapa.
 
Bogdan Ion Mircea a deschis spectacolul cu o serie de cantece de munte si cu un recital ce a cuprins unele dintre cele mai cunoscute melodii folk. Localnicii, coordonati de profesorul Cezar Badescu, si-au prezentat frumusetile zonei, in completarea unui film de prezentare despre cele mai frumoase locuri turistice din judetul Arges. In tot acest timp, publicul a savurat cozonacii la metru facuti de localnice special pentru DraculaFest. Locul spectacolului a fost încadrat de torțe, asta pentru a simboliza atmosfera din vremea lui Tepes. Amfitrionul a fost Leon Magdan, lansat la show-ul “Romanii au talent”, caruia i-a revenit si cea mai mare parte a spectacolului. Profesorul de joaca si-a dovedit arta comunicarii in momentele scenice, toate interactive, de la jocuri de perspicacitate la spectacolul de umbre care a si incheiat seara.
Jandarmii, polițiștii, angajatii de la Ambulanta si SMURD au fost permanent prezenti, asta pentru a le da participanților siguranță.