EUROPA: Cele mai ieftine plaje din 2017

Frigul de afară te face, cu siguranță, să visezi la plaje cu nisip fin și mult soare. Ai vrea să evadezi din România, dar nu prea îți permite bugetul? Un top realizat de Post Office Travel Money din Marea Britanie îți prezintă cele mai ieftine destinaţii de vacanţă, din Europa, pentru ca tu să nu mai stai pe gânduri.

Lista compară valoarea medie a cheltuielilor din timpul unei zile de vacanţă din diferite destinaţii turistice. Costurile luate în considerare includ o cafea, o sticlă de bere locală, un pahar de vin, o sticlă de apă, o sticlă de apă platăm, un repelent anti-insecte, o cină cu trei feluri pentru două persoane plus o sticlă de vin, dar şi o cremă solară, printre alte elemente necesare într-o astfel de călătorie.

Pe primul loc s-a situat Bulgaria, cu plaja Sunny Beach, având prețuri de 0.88$ pentru o ceașcă de cafea sau o bere. Aici, o doză de coca-cola te-ar costa 1.16$, iar un pahar de vin, ceva mai mult - 1.45$. Cheltuielile estimative pentru o zi la Sunny Beach ajung la 46.78$.

Următoarea pe listă este Portugalia, cu “Pământul eternei primăveri”, Algarve. Un loc cu temperaturi care rar depășesc 30 de grade chiar și în cele mai călduroase zile ale verii. Regiunea e plină cu lămâi, rodii, măslini, banani și portocali. Dacă alegi această destinație o să ai posibilitatea să savurezi o cafea, de dimineață, la un preț de doar 0.76$. O doză de Coca-Cola te-ar costa 1.43$, mai mult decât un pahar de vin,  care are un preț de 1.36$. Fă alegerea corectă! Dacă ești amator de bere vei plăti pentru ea în jur de 1.31$. În total, la finalul zilei vei scoate din buzunat în jur de 73,16$.

 

A treia din top, la o distanță de doar 2,84$ dolari, vine Costa del Sol, din Spain. Cu un preț de 1.43$ pentru o ceaşcă de cafea, 2.19$ - pentru o sticlă de bere, 1.31$ - pentru o doză de Coca-Cola și 2.1$ - pentru un pahar de vin. După cum anunță și denumirea regiunii (în traducere"Coasta Soarelui") locul e plin de soare, înregistrând o medie anuală a temperaturii de circa 25 ° Celsius.

Topul este completat cu plaje precum: Costa Blanca din Spania, Paphos din Cipru, Marmaris din Turcia, Zante din Grecia, Creta (Grecia), Limassol din Cipru, Porec din Croaţia.