EVENIMENT INEDIT în Argeș! Peste 100 de antreprenori vin la CORBI - „Antreprenorești - Adoptă un Sat!”

Un eveniment inedit și de răsunet la nivel național se va desfășura in acest weekend in Argeș. În perioada 30 aprilie - 1 mai, peste 100 de antreprenori și nu numai, vor vizita comuna Corbi. Aceștia vor fi cazați la pensiunile din zonă, dar şi în casele oamenilor, având ocazia să se bucure din plin de viața autentică la sat. De ce?

Evenimentul face parte din cadrul programului „Antreprenorești - Adoptă un Sat!”, înființat de Fundația Romanian Business Leaders. Organizația este o comunitate de antreprenori, manageri și profesioniști români din diverse domenii care au drept obiectiv dezvoltarea unei platforme de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat.

”Ceea ce ne unește este dorința de a contribui la un bine public dincolo de interesele de companie, industrie sau domeniu. Credem că România va fi o țară mai bună pentru business atunci când va deveni o țară mai bună pentru oamenii ei.”

Anul trecut, această comunitate a demarat un proiect pilot ce se axează pe dezvoltarea zonelor rurale din România. Organizatorii spun că ”Proiectul Antreprenorești-Adoptă un Sat s-a născut din nevoia de a readuce strălucirea și voioșia în satul românesc.”

Astfel, Comuna Corbi se numără printre cele 4 localități din România cu ”potențial și spirit de antreprenor” selectate pentru a beneficia de acest proiect inedit.

Proiectul se va finaliza cu elaborarea unei strategii de dezvoltare economică pentru fiecare localitate selectată, care să țină cont de specificul local și de resursele identificate. Organizaţia Romanian Business Leaders vrea să dezvolte în comuna Corbi agrotursimul, punându-se accent atât pe frumuseţile locului, dar mai ales pe preparatele culinare autentice locale, după modelul turismului maramureşan.

Mai jos găsiți prezentarea, dar și programul celor două zile de sărbătoare din comuna Corbi.

”1 Mai Antreprenoresc la Corbi

Noi la Antreprenorești nu simțim că muncim pentru că ne face plăcere să mergem în comunitățile din rural și să întâlnim gospodari de ispravă ca cei de la Corbi.

Comunitatea din Corbi s-a pregătit să ne arate cele mai frumoase locuri și oameni din comună, dar și să ne facă cunoscut gustul produselor locale. Uite cu ce ne așteaptă:

30 aprilie- Gustăm savoarea comunei Corbi

10:00

Sosirea oaspeților la în satul Stănești

11:00

Pornim către Mănăstirea Corbii de Piatră

11:00-13:30

Vizităm Mănăstirea Corbii de Piatră și îi ascultăm frumoasele legende, apoi mergem să vedem împrejurimile: căsuța Albastră, Uriașul din stâncă. Vă povestim și cum e Jocul de aventură ”Tărâmul Magic”.

14:00-19:00

Povestim despre Antreprenorești- Adoptă un Sat! și cum vom lucra împreună cu comunitatea din Corbi la dezvoltarea sa sănătoasă. Și tu te poți implica așa că îți prezentăm o serie de oportunități unde expertiza ta poate face diferența!

Prânzim produse tradiționale: mielul de Corbi, gemuri și sucuri din fructe de livadă, țuică de Poienărei, murături Corbenești, cozonac și pâine de casă și alte bunătăți locale. Și nimic nu merge mai bine cu o masă bună decât un cor de fluierași de ți-e mai mare dragul că ai venit la țară în Corbi, iar ca să nu ne uiți ai și târg de produse locale, tradiționale și artizanat popular. Ca să îți fie și acasă ca la țară.

Și dacă ai obosit după atâta aer curat și voie bună, te conduc gazdele la patul ce ți-au pregătit la ei în gospodărie. Iar dacă te îmbie foamea de seară, îți face gazda o farfurie bună de îți merge somnul.

1 Mai Antreprenoresc

8:00-10:00

Trezirea ți-o dă gazda și un mic-dejun abia cules din grădină.

10:30-13:30

E vremea să explorăm împrejurimile comunei cu o bogată istorie. Pornim în drumeție pe urmele partizanilor din satul Poienărei și vizităm biserica satului, casa învățătorului Gheorghe Popescu, casa preotului Ioan Constantin, unde vedem și crucea ridicată în memoria partizanilor. Apoi mergem să vedem Râpa Partizanilor, locul de unde s-a purtat lupta pentru libertate.

Istoviți și cu așa amintiri mărețe, facem un popas în frumoasa poieniță din aproprierea Râpei Partizanilor și ne întremăm cu cozonac și ouă, iar pentru cei ce au șofer aducem și țuică bună de la Corbi.

13:30-15:00

Ne întoarcem în comună unde gazdele ne așteaptă cu prânz gustos și ne invită să le mai vizităm comuna și gospodăria.

E drept că pentru mulți e vremea de întoarcere spre case, dar pentru cei ce rămân putem să:

-facem un tur de livadă cu povestea fructelor bogate la Livada Bunicului (1 oră)

Sau

-pornim în aventura jocului ”Tărâmul Magic” (2 ore și 30 de minute).

Costuri pachete program integral:

Pachet cu cazare la Agropensiunea Livada Bunicului- 265 Ron/ persoană.

Pachet cu cazare la Pensiunea Xandra- 255 Ron/ persoană.

Pachet cu cazare la gazde din comunitate- 235 Ron/ persoană.

Pachetele includ: ziua de 30 aprilie: prânz câmpenesc, cină la gazde; 1 Mai: mic- dejun, prânz la gazde și picnic în drumeție, precum și cazarea în funcție de tipul acomodării.

Pentru cei care doresc să participe doar la prânzul câmpenesc din 30 aprilie, costul este de 70 Ron/ persoană.

*Plata se face cash/numerar către gazde.

** Copiii până în 14 ani au gratuite dacă sunt cazaţi în cameră cu părinții lor.

Informații despre participarea la eveniment și înscrieri la adresa de mail primariacorbi@yahoo.com”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.”