Experimentul Piteşti, primul film susținut în campania „Filme pentru Filme” | Sursa Ta

În data de 4 mai, a fost lansată campania non profit „Filme pentru Filme”, un proiect care susține și încurajează producția de film românesc în această perioadă cu probleme din cauza  pandemia de Covid-19.

CITEȘTE ȘI ... Testarea rapidă COVID-19 în farmacii a fost aprobată de Ministerul Sănătății

Astfel, primul film sprijinit în această campanie este lung-metrajul despre Experimentul Piteşti, o producție care ne arată o parte mai puţin cunoscută despre istoria recentă a României.

Actori români și regizori cunoscuți fac front comun. Printre ei se numără Victor Rebengiuc, Cristi Puiu, Ion Caramitru, Dumitru Prunariu, Marius Stan, Dragoş Bucur, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, Mugur Mihăiescu, Jesús del Cerro, Ştefan Iancu şi Isabela Iacupovici.

CITEȘTE ȘI  ... Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat! Persoanele vaccinate nu intră în carantină

Proiectul se va desfășura sub forma unei licitații în cadrul căreia vor fi aduse săptămânal în fața publicului articole speciale din lumea filmului donate de actori, regizori, comedianți, case de producție sau susținători ai filmului.

 

 


Ultima licitație

 

Donația săptămânii vine tocmai din Chicago și ne-a fost trimisă de către Marius Stan, românul care a jucat alături de Bryan Cranston și Aaron Paul în celebrul serial, Breaking Bad, produs de Vince Gilligan.
Marius Stan s-a născut la Urziceni, iar în prezent locuiește împreună cu familia în Chicago, unde lucrează ca Leader of Artificial Intelligence for Material Design la Argonne National Laboratory.

Prețul de pornire este setat de prima persoană care licitează. 
Pachetul conține 3 fotografii cu autograf (15x20cm) — un stop-cadru cu Bogdan Wolynetz, personajul jucat de Marius, alături de Walter White, interpretat de Bryan Cranston. Plus cele două fotografii de la casting, cu ajutorul cărora Marius a obținut rolul.
În plus, vei primi un mic cadou din partea echipei FILME PENTRU FILME — o sticlă de buzunar originală Sony Pictures și un carnet de notițe Better Call Saul.


Pachetul va ajunge la persoana care oferă cel mai mare preț până vineri, 14 mai, ora 23:59. Oricine dorește să participe la această licitație o poate face printr-un simplu comentariu la această postare care să conțină suma în lei.