Examenul de Bac, în pericol! Profesorii amenință cu GREVA

Profesorii par hotărâți să intre în grevă începând de săptămâna viitoare, chiar în plin examen de bacalaureat. Cadrele didactice sunt nemulțumite din cauza legii salarizării unitare care prevede ca parlamentarii să primească salarii mărite din iulie, iar profesorii și medicii, etapizat, începând cu anul viitor.

Potrivit libertatea.ro, sindicatele profesorilor au declanșat un referendum în rândul dascălilor pentru a consulta părerea acestora cu privire la greva care ar putea începe săptămâna viitoare.

Luni se va stabili dacă profesorii vor intra în grevă: „Luni vom primi rezultatele referendumului din rândul salariaților din învățământ și vom ști dacă declanșăm greva. Motivele acestei acțiuni sunt două: primul este legat de devierea de la programul guvernamental stabilit în sectorul educației. Noi avem experiența neplăcută din guvernările anterioare. Legea 228, care a fost promulgată, de exemplu, nu a fost pusă niciodată în aplicare. De asemenea, avem drepturi câștigate în instanță care nu se aplică. De aceea, credibilitatea guvernanților este zero și orice deviere de la înțelegerile pe care le-am avut va fi sancționată. În ceea ce privește salariile, trebuie să subliniez că ele sunt foarte mici în învățământ, iar creșterile preconizate, aplicate la aceste salarii mici, nu vor rezolva problema financiară reală a cadrelor didactice, nici acum, nici anul viitor”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele federației, pentru Libertatea.