ŞOC! Primarul Proca este NAŞUL ŢIGANILOR de la Ferma de Sclavi!

Date noi apar în dosarul torţionarilor de la Berevoeşti!

Clanurile de ţigani care vreme de 8 ani au sechestrat, batjocorit, torturat şi folosit peste 40 de victime pentru munci specifice - în topul acestora aflându-se tăiatul lemnelor - au ajuns în faţa judecătorilor. Povestea Fermei de Sclavi este însă departe de a se fi terminat. La fel şi răspunderea în ceea ce priveşte acest caz.

Încă de ieri, surse judiciare au anunţat extinderea cercetărilor către alte persoane decât ţiganii implicaţi, unul dintre numele aflate pe listă fiind cel al primarului din Berevoeşti, Florin Proca. Conform acestor surse, Proca ar fi ştiut de mult timp ce se întâmplă şi chiar ar fi folosit sclavii la lucrări de construcţii pentru diverse proprietăţi. După primele informaţii, primarul a declarat că este total în afara subiectului:

"Pe mine nu m-a anunțat nimeni de această anchetă. Am aflat astăzi de dimineață despre descinderi, la primărie. De la dumneavoastră, din presă, aflu aceste lucruri. Nu există așa ceva. Nu știu ce declară ei, va dați seama! De ce declară așa! Dar la mine la păstrăvărie... nu e păstrăvăria mea... Nu a lucrat absolut nimeni, va dați seama! Nici nu am avut idee că există așa ceva acolo, în sat... Ba, mai mult, există o sesizare oficială înregistrată la Poliţie în 2015, din partea Primăriei Berevoiești, prin care eu aduc la cunoștință faptul că ar exista niște persoane minore suspecte în zona respectivă! Practic, am cerut sprijinul autorităților. Nu pot da mai multe detalii pentru că nu vreau să intervin în ancheta oamenilor legii, dar mai departe.... Că eu aş fi implicat... Evident că niciodată nu cunoșteam așa ceva! Nu pot să ştiu ce declară ei, de ce declară așa ceva! Nu am nicio implicare în acest dosar, nu am fost vizat, nu am fost citat, nu am fost chemat la audieri şi, vă repet, nu am nicio implicare” - a declarat primarul.În interacţiunea cu oamenii legii, ţiganii şi victimele au avut însă alte poveşti decât cele ale prim-gospodarului, oferind detalii - pe limbajul lor - despre relaţia cu acesta.

De la nişte zeciueli sub straşină la relaţiile de afinitate!CITITI SI... DETALIILE ATROCITATILOR DIN FERMA SCLAVILOR

În cursul acestei zile, au apărut detalii în plus cu privire la nivelul de... (ne)implicare a primarului în activitatea clanurilor de torţionari.

Astfel, conform surselor noastre, Proca era naş pentru două din cele nouă clanuri reţinute: Ursu şi Brancea, cele mai active şi mai bogate dintre ele, la care s-au găsit cei mai mulţi dintre banii munciţi de către sclavi! Aşadar, primarul neimplicat este naşul unora dintre torţionari, botezându-le puradeii şi fiind, ca o concluzie logică, în relaţii extrem de amiabile cu ei.

Florin Proca nu consideră că această relaţie de rudenie cu familiile de torţionari este de natură să pună la îndoială fermitatea administraţiei sale: "Da, doamnă, sunt naşul lor! Nu văd ce legătură are faptul că le sunt naş! Am vrut să îi ajut, am mai năşit în comună. Asta nu înseamnă că ştiam ce fac ei, ce se întâmplă la ei acasă!", a declarat primarul pentru Sursata.roAr fi greu de explicat altfel şi cum primeau aceşti monştri ajutoare sociale din banii noştri şi cum ridicau ei alocaţiile copiilor pe care îi abuzau!


De asemenea, într-o comună în care sclavii erau legaţi de cal şi târâţi prin sat sau erau plimbaţi dezbrăcaţi în lanţuri pentru a fi pedepsiţi, este imposibil de crezut că primarul şi cetăţenii nu ştiau nimic despre ceea ce se întâmplă. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că respectivele clanuri se ocupau cu defrişările şi comerţul ilegal cu lemne, o afacere pentru care Berevoeştiul este celebru pe harta Argeşului şi de care - în general-  administraţia locală este legată până la nivel de detalii.

Ca detaliu în plus, în 2013, fratele primarului făcea obiectului unei anchete pentru evaziune fiscală şi tăiere ilegală de arbori.

Florin Proca (PSD, fost UNPR) are 30 ani şi este la cel de al doilea mandat. Este fiul fostului primar, Fănel Proca.CITITI ŞI... Cristian Tudor Popescu: Mai rea decât răul e complicitatea colectivă!