Filarmonica Piteşti vă invită la Seara Brahms!

Joi seara, 26 ianuarie, de la ora 19:00, argeșenii sunt așteptați la un impresionant concert, o seara muzicală Brahms.
Organizat la Centrul Multifuncţional din Pitești, concertul pentru vioară în Re major şi Simfonia nr. 3 în Fa major îi va avea ca invitați pe violonistul Gabriel Croitoru și pe dirijorul Adrian Morar.

CITEȘTE ȘI ... 23 ianuarie: La Mioveni creșele și căminele vor fi deschise

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru are, în palmares, ca solist, peste o mie de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de celebre orchestre, inclusiv London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony sau Lyon Symphony. Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, pe vioara „Guarneri”, care i-a aparţinut lui George Enescu.

Dirijor al Operei Naţionale din Cluj-Napoca, Adrian Morar este o prezenţă activă pe scenele simfonice şi lirice ale ţării. După finalizarea studiilor de vioară şi pian la Liceul de

Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, urmează Academia de Muzică din acelaşi oraş, la clasele dirijat coral şi fenomenologie dirijorală. Şi-a perfecţionat măiestria dirijorală urmând cursuri de specialitate la Stuttgart şi Dresda. Este laureat al mai multor concursuri pe plan european. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în anii 2010 şi 2014.