Film anulat la Pitești de frica unor atacuri sângeroase!

Incidentul care a avut loc, luni seara, într-o sală de cinema dintr-un mall din Timișoara, a atras atenția managerului Cinematografului „București”, din municipiul Pitești. Jean Dumitrașcu a declarat că filmul respectiv, și anume „Pisica verde”, ar fi trebuit să fie difuzat pe 24 noiembrie și la Cinema „București”. Însă, atacul sângeros din Timișoara l-a determinat să programeze un alt film românesc la acea dată.

„De dimineață, am citit știrea cu privire la ce s-a întâmplat la Timișoara. Pe 24 noiembrie programasem și eu filmul "Pisica verde" la Cinema București. Regula este ca jumătate din filmele care rulează la cinema să fie românești, drept pentru care alesesem acest film. Nu este unul cunoscut, iar din trailer nu mi-am dat seama de povestea acestuia. Gândindu-mă că e posibil ca incidentul de la Timișoara să fi avut loc și din cauza poveștii acestui film, am cerut amânarea lui. Casa cu care eu colaborez îmi permite să văd filmul înainte ca acesta să fie difuzat. Așa că nu o să apară la noi, până eu nu îl văd integral. Nu vreau ca la Cinema București să fie promovate filme cu scene de violență sau sexualitate”, a precizat managerul cinematografului.

De asemenea, nu este prima dată când se hotărăște ca un film să fie anulat la Cinematograul „București”, având în vedere că este o instituție de cultură:

„Nu este prima dată când anulez difuzarea unui film. Anul acesta, un alt film cu care nu am fost de acord, și am semnat un acord de confidențialitate și l-am văzut doar eu, a fost Touch Me Not, românesc. Unii îl lauda, dar e grotesc. În baza unui acord de confidențialitate,  voi face același lucru. Evident, voi proceda la fel când nu e vorba de filme celebre, pentru că nu vreau ca într-o instituție de cultură să se întâmple un incident ca cel de la Timișoara, spre exemplu.

Pe 24 noiembrie, la Cinema București va rula Cardinalul, de Nicolae Mărgineanu”, a precizat Jean Dumitrașcu pentru redactorii Sursa Ta.

Reamintim că luni seara, doi tineri au fost înjunghiați de un bărbat, în timp ce se aflau într-o sală de cinema dintr-un mall din Timișoara. Din primele date strânse de anchetatori, aceștia i-ar fi făcut observații agresorului pentru că vorbea prea tare în timp ce rula filmul românesc "Pisica verde". Unul dintre răniți este chiar actor în această peliculă. 

CITEȘTE AICI ... Atac sângeros la cinema! Două persoane au fost înjunghiate