Firma fiicei primarului Ionică a mai concesionat un perimetru minier în Sibiu!

La sfârșitul anului trecut, săptămânalul „Ancheta” dezvăluia faptul că fiica primarului Cornel Ionică tocmai ce ajunsese acționar majoritar într-o companie având ca profil de activitate exploatarea minereurilor metalifere neferoase. MBE Mineral Resources SRL este numele firmei în care Cristina Ionică, fostă Eftime, a preluat controlul acțiunilor după ce ex-soțul ei, Ionuț Eftime, a fost trimis în spatele gratiilor într-un amplu dosar de corupție legat de numele lui Sorin-Ovidiu Vântu.
Societatea MBE Mineral Resources a fost înființată la nivelul anului 2013, printr-o asociere între soția și tatăl lui Ionuț Eftime, împreună cu alți doi piteșteni: Olimpia Badea - angajată a Primăriei Pitești și Mihai Dragoş - directorul de la Farmaceutica Argeș Farm. În timp, acționariatul a suferit mai multe modificări, astfel încât – la sfârșitul anului trecut – Cristina Ionică a preluat controlul asupra pachetului majoritar, rămânând în asociere cu Olimpia Badea și Elena Mihai, mama managerului din industria farmaceutică.

CITEȘTE ȘI ... PITEȘTI: Programul centrelor comerciale din perioada sărbătorilor de Paști

Având în vedere domeniul de activitate al societății, este evident că dezvoltarea acesteia a depins de implicarea unor oameni cu experiență, dar și cu... deschidere în domeniu. Așa se face că în afacerea MBE Mineral Resources a apărut imediat acest „jucător” providențial în persoana lui Gelu Mărăcineanu, nimeni altul decât fostul președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, adică instituția care are cel mai greu cuvânt de spus atunci când vine vorba de concesionarea și exploatarea zăcămintelor din România. Gelu Mărăcineanu nu era doar un expert cu multe, multe uși deschise și conexiuni în sistem, ci și un apropiat al grupării din jurul lui Sorin-Ovidiu Vântu, numele său fiind legat și de firma Geoasset, aflată - de asemenea - în proprietatea  lui SOV și a lui Liviu Luca. În prezent, Gelu Mărăcineanu conduce firma patronată de Cristina Ionică.
În ceea ce privește relațiile despre această societate, acestea cad însă în sarcina unui alt personaj-cheie, și anume Liliana Spiridon. Fina fiicei primarului Ionică, fostă angajată a trusturilor de presă în care a deținut acțiuni familia Eftime și director al Grupului Editorilor și Difuzorilor de Presă din România, Liliana Spiridon se ocupă și de afacerea cu minereuri.

CITEȘTE ȘI ... Înalt Preasfințitul Calinic a devenit oficial Argeșeanul


La momentul decembrie 2016, când anunțam faptul că firma tocmai ce primise licenţă de concesiune pentru explorarea resurselor de minereuri metalifere din perimetrul Zariştea Mică, în comuna Mălaia, judeţul Vâlcea, Liliana Spiridon declara iritată că nu înțelege interesul arătat de presă cu privire la afacerea MBE Mineral Resources și că proiectul de la Vâlcea presupune activități de cercetare, nu de exploatare. Presa din Argeș și din județul vecin nu a împărtășit aceeași opinie ca și reprezentanta societății, urmărind cu atenție conexiunile din jurul acestei afaceri și evoluția unei firme despre care s-a lăsat de înțeles că are o activitate de subzistență.
Norocul a lovit la scurt timp, din nou, societatea patronată de Cristina Ionică, motiv pentru care nu mai departe de luna ianuarie a acestui an, firma a marcat un nou contract având ca obiect concesionarea resurselor de feldspat din perimetrul Balindru-Sandu (județul Sibiu). Conform monitorului oficial, MBE Mineral Resources a primit licența de concesionare pentru explorare nr. 19.767/2017 cedentul fiind, firește, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.
Feldspatul este, conform site-urilor de specialitate, un mineral aflat în componența rocilor, utilizat foarte des în industria ceramică, în cea a sticlei, dar și pe post de piatră ornamentală în bijuterii.
Despre noul contract de concesiune obținut de MBE Mineral Resources și despre proiectul pe care firma îl are în jurul acestui alt obiectiv, am încercat să aflăm mai multe detalii de la persoana nominalizată pentru comunicare, și anume Liliana Spiridon: „Vreme de cinci ani am obținut licența pentru explorare, urmând ca - în urma rezultatelor - să trecem la explorarea efectivă. Momentan, nu vă pot da mai multe detalii.”, a declarat domnia sa.

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta