Fiul lui Dragnea implicat în afaceri de 20 milioane euro. Una e în Argeş

Ştefan Valentin Dragnea, la nici 30 de ani, este fiu de bugetar cu afaceri cotate în milioane de euro. Presa din judeţul său l-a botezat „jupânelul Teleormanului”. Tatăl său, Liviu Dragnea, este omul momentului, fiind considerat cel care a stat în spatele Ordonanţei de Urgenţă 13, cu scopul de a scăpa de problemele sale penale. Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, actual preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor acesta a fost de multe ori în atenţia presei. Din investigaţiile jurnaliştilor, în special ale celor din judeţul de baştină, s-a descoperit că Liviu Dragnea, prin fiul său, are şi legături cu Argeşul, fiind acţionar în firme care au şi contribuit substanţial la campaniile electorale ale PSD. 


Ştefan Dragnea este absolvent al Facultăţii de Transporturi şi pasionat de maşini şi viteză. De când tatăl său este persoană publică, s-a remarcat prin bolizii de zeci de mii de euro pe care îi conduce şi prin societăţile în care a intrat sau a fost băgat ca acţionar în ultimii 3 ani. Numele de legătură între familia Dragnea şi Argeş este societatea Interfrigo Logistics, o firmă cu sediul într-un apartament, a cărei istorie începe în 2009. Ştefan Dragnea apare în firmă prin acţionarul persoană juridică Ludikon System, care s-a transformat de curând în S&P Investment Management. Flerul său de tânăr afacerist ar putea fi unul de invidiat dacă nu s-ar şti relaţiile şi legăturile care stau la baza profitului societăţilor în care apare ca acţionar. 


Fondatorii societăţii Interfrigo Logistics sunt Dan Neagoe şi Ion-Daniel Mocanu, care au devenit asociaţi în iulie 2009. Primul dintre aceştia, Dan Neagoe, a avut o perioadă de glorie în Argeş, pe când o altă societate a sa, Construct Mega Com, era în plin avânt şi contractele pe bani publici abundau. Transporturile de mărfuri au fost principala activitate la începutul societăţii Interfrigo Logistics. 


5 miliarde lei - donaţie de la fondatorii firmei juniorului Dragnea pentru PSD Teleorman

În perioada 2008-2009, Dan Neagoe a contribuit la bunăstarea partidului lui Liviu Dragnea, făcând sponsorizări către organizaţia PSD Teleorman. După cum scria presa, Neagoe a oferit 1 miliard contribuţie personală şi 4 miliarde lei de la societatea Interfrigo. Uşor-uşor, Neagoe şi-a lăsat afacerile din Argeş pradă insolvenţei şi s-a mutat în judeţul lui Dragnea.


 Interfrigo a executat lucrări pentru Tel Drum

Dan Neagoe începe să aibă parte de lucrări pe bani publici. Acesta devine finul lui Petre Pitiş, administratorul firmei Tel Drum, societate abonată la licitaţiile organizate de CJ Teleorman, motiv pentru care s-a spus mereu că este controlată de Dragnea. 
La un an de la înfiinţare, însă, Dan Neagoe iese din acţionariatul Interfrigo Logistics. Locul său este luat de Dan Liviu Bărcaru, din Craiova. Aparent un necunoscut, Bărcaru este, de fapt, conform publicaţiei turnucustiri.ro, cumnatul lui Petre Pitiş şi îşi are originile tot în Teleorman, la Turnu Măgurele. Ulterior apare în societate şi Ludikon System, firmă în care acţionar majoritar este Ştefan Dragnea.

Deşi în Argeş nu se ştiu foarte multe lucruri despre Interfrigo Logistics, din aceeaşi publicaţie teleormăneană aflăm că firma piteşteană e câştigat licitaţiile publice pentru executarea lucrărilor de asfaltare a unor drumuri din Turnu Măgurele şi din judeţ şi a cumpărat de la familia Dragnea spaţiul comerical din centrul oraşului Turnu Măgurele, unde funcţionează Turris Food, magazin care se aprovizionează cu carne de la Romcip Salcia, firmă care se află de asemenea în palmaresul lui Ştefan Dragnea. Mai mult, în dezvăluirile făcute de turnucustiri.ro se arată că societatea piteşteană deţine o vilă în Buşteni, situată pe strada Codrului, la numerele 14 – 16, iar autorizaţia de construire a fost luată pe data de 27.12.2012, vilă folosită tot de familia Dragnea. 
Ştefan Dragnea apare ca acţionar în trei firme mari: Briza Dunării Events SRL Alexandria, S&P Investment Management SRL Alexandria (fosta Ludikon System) şi Zooveg 2010 SRL Liţa. Conform informaţiilor de pe supervizor.ro, S&P Investment Management a fost înfiinţată în 2002 sub denumirea Fredo Sistem SRL, iar în 2009 a fost rebotezeată Ludikon System.

Ştefan Valentin Dragnea a devenit  asociat majoritar (90%) pe 23 aprilie 2014. Societatea a fost deţinută şi de un off-shore din Seychelles – Lawas Invest & Trade Inc, reprezentat de George Aristide Minculescu. La Interfrigo Logistics, Ludikon System are doar 1% din capitalul social însă legăturile cu familia Dragnea sunt destul de evidente prin lucrările primite de la CJ Teleorman, relaţia naş-fin-cumnat cu administratorul Tel Drum şi proprietăţile firmei.