FLORENTINA. Elev exemplar, forța noii generații: „Adulții să ne inducă normele și valorile morale prin propriul exemplu.”

BURSA EDUCATIO! EI MERITĂ UN VIITOR AICI! CONTRIBUIE LA STUDIILE UNUI COPIL EXCEPȚIONAL AL ARGEȘULUI


O adolescentă hotărâtă, care şi-a creionat parcursul pentru viitorul său, în paşi precişi, fără ezitări. Ți le prezintă atât de ferm, atât de coerent, încât - cunoscând-o și discutând cu ea - îți recapeți energia și încrederea în forța acestei generații de a decide pentru viitorul ei, de a acționa aplicat și de a performa cu o eficiență chirurgicală. 
Florentina are 18 ani şi este elevă în clasa a XII-a, profil știinţele naturii, la Colegiul Naţional „Zinca Golescu”.  Mediile sale sunt peste 9.00 şi este un copil silitor, care mereu a încercat să se menţină pe o poziţie cât mai bună și nu a precupețit niciun efort pentru a-și atinge obiectivele în școală. Deşi are o singură materie preferată, şi anume biologia, este un elev exemplar, cu note bune la toate celelalte materii. Fiind în an terminal, s-a decis - de curând, ce-i drept - şi ce facultate va urma. A luat decizia să meargă la medicină, specialitatea stomatologie, deoarece acum nu se mai vede făcând altceva, simţind cu tărie că aceasta este vocaţia sa.
Este pasionată de călătorii, profitând de orice ocazie pentru a explora lucruri noi. A privit şi în viitor şi consideră că profesia de stomatolog îi va oferi suficient timp liber pentru a îşi împlini acest „hobby”, dar şi pentru a fi cât mai mult în mijlocul viitoarei sale familii. Deşi vrea să exceleze în carieră, își propune concomitent  un echilibru, povestind cu fermitate că nu doreşte ca munca să îi acapareze viaţa, considerând că aceasta este doar un mijloc pentru a obţine veniturile necesare pentru a putea duce o viaţă frumoasă, alături de persoanele care contează pentru ea.
Modelul la care se raportează este chiar mama sa. Ne-a mărturisit că o priveşte cu admiraţie şi încearcă să învețe de la ea, câte ceva, în fiecare zi. Pentru tineri, dar şi pentru părinţii lor, are următorul mesaj:  „Adolescenții din ziua de azi să nu se grăbească cu alegerea unei cariere și să aștepte să li se descopere adevărata menire.  Adulții să ne inducă normele și valorile morale prin propriul exemplu.” 


Pentru a-și urma visurile, pentru a încuraja educația unei tinere de excepție și dorința ei de a construi în România,  Florentinei i s-a alăturat ca partener de drum Fundația „Lumină în suflet”. ONG-ul argeșean a ales să asigure patronajul educațional pentru 15 tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, acordându-le, cu adevărat din suflet, burse lunare de studiu. În acest fel, povara pusă pe umerii acestor copii care muncesc din greu să performeze se mai ușurează. În acest fel, încrederea lor în societatea și în comunitatea în care cresc și se instruiesc sporește. În acest fel, ei sunt azi modele de bună practică pentru o generație întreagă. 
Fundația „Lumină în suflet” a dat startul cu 15 tineri. Alți colegi de-ai Florentinei, cu note la fel de impresionante, cu ambiții, talente și perspective uriașe au nevoie de parteneri pe drumul către valorificarea acestor medii de 9,00-10,00 în studii și în profesii care să întoarcă binele dinspre ei către comunitate. Viitori medici pediatri, viitori constructori, viitoare cadre militare, viitori artiști aduc soarele în cataloagele liceelor și ale colegiilor în care se perfecționează. Ei merită un viitor AICI!

CITEȘTE ȘI ... MONICA. ELEVĂ EXCEPȚIONALĂ A ARGEȘULUI: „Unde poate fi mai bine decât acasă, în ţara în care m-am născut şi am crescut?”


Vă invităm să vă alăturați lor în drumul anevoios pe care au ales să-l parcurgă studiind. Vă invităm să deveniți parte, sprijin și parteneri într-o campanie dedicată lor. Doar așa le putem construi un viitor AICI!
Donațiile pentru Bursa EDUCATIO se fac astfel:
Donații online pe site-ul www.fundatia-luminainsuflet.ro
Donații direct în contul RO85 BRDE 030S V988 4407 0300 deschis la BRD – GSG Pitești 
Firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit în baza unui contract de sponsorizare.

Date contact FUNDAȚIA „LUMINĂ ÎN SUFLET”:
Pitești, Calea Craiovei, nr. 92, bl. V1, et. D2, jud. Argeș
Tel/Fax: 0248/211911; Mobil: 0755.154.492
E-mail: fundatialuminainsuflet@yahoo.com
Web: www.fundatia-luminainsuflet.ro


Ne puteți urmări și pe Facebook