Flori Grigoraș s-a așezat pe „scaunul suferinței” din campania Magic Home

Asociaţia MagiCAMP, a lui Vlad Voiculescu, a lansat o campanie de strângere de fonduri prin SMS pentru finalizarea unui centru care va oferi gratuit cazare şi mese calde familiilor copiilor bolnavi de cancer care necesită tratament departe de casă. Așteaptă 100.000 de sms-uri pentru a amenaja Magic Home, o clădire de apartamente situată în apropierea spitalului Fundeni, care va avea 12 dormitoare și va putea caza 30 de persoane simultan, aparținători ai micuților bolnavi, aflați pe patul spitalului.

Pentru a-i sensibiliza pe cei care pot ajuta, inițiatorii campaniei au amenajat la galeriile Galateca un salon de spital, cu un scaun lângă un pat cu jucării. „Scaunul suferinței” este simbolul părinților care veghează zi și noapte lângă copilul lor în suferință, care se mută efectiv cu toată viața pe acel scaun. Au stat pe el vedete precum Smiley, Mihail Șora și Andreea Esca, dar și oameni obișnuiți, majoritatea trecuți prin suferință.

Flori Grigoraș, cunoscută pentru firma pe care o manageriază, Andralex, a ajutat, în ultimii ani, numeroși oameni loviți de această cumplită boală, simțind durerea fiecăruia, iar ca mamă, știe foarte bine ce înseamnă să ai un copil cu probleme de sănătate. S-a așezat pe scaunul de la Galateca și a transmis un mesaj prietenilor și cunoscuților din mediul online, cerându-le sprijin pentru Magic Home.

„Pentru aparținătorii unor eroi. Unor eroi din ceruri sau care sunt printre noi. N-am prea multe cuvinte pentru a-mi exprima emoțiile. Universul, parcă, s-a oprit acolo, aproape de pat, de cărți și de jucării. Mă consider un om puternic, însă în acel «salon», am vrut să fiu eu, cea fără restricții și bariere. Am plâns. În hohote. Nu pentru sutele de ore de nesomn, stându-le la căpătâi, ci de bucurie că ai mei copii sunt sănătoși. Pentru că sunt mama celor doi eroi: Elena și Lucian!
Mulțumesc oamenilor care mi-au fost alături în 2001 și 2014! Mulțumesc, MAGICAMP! SMS 8844 cu textul MAGIC”.

Încă se mai pot trimite sms-uri pentru a ajuta acest proiect. 

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta