Focar de infecție la Leordeni! Maldăre de gunoi revărsat în stradă

Platformele de gunoi, focar de infecție la Leordeni, in satul cu același nume, acolo unde pubelele, amplasate pe spațiul public, sunt pline ochi, iar alte maldăre de gunoaie domnesc pe lângă. Unii dintre localnici se plâng că nu mai pot trai în asemenea condiții, care le pun viețile în pericol. O parte din vina, susțin aceștia, aparține oamenilor, care nu fac diferența între gunoiul menajer si resturile unor materiale de construcție, bucăți auto, uneori aducând la ghena și animale moarte. Pe de altă parte, localnicii nemulțumiți arata cu degetul și spre administrația locală, care nu a găsit până acum o soluție pentru remedierea problemei care datează de ceva vreme. Viceprimarul localității cunoaște situația și speră că de la anul sa fie amplasate pubele individuale, fapt care ar implica și o dublare a prețului plătit de cetățeni în prezent. 

CITEȘTE ȘI ..ACUM! A intrat cu mașina în șanț! O persoana este rănită

Un localnic din Leordeni a fotografiat ghenele pline până la refuz, dar și maldărele de gunoi care zac pe lângă. Omul spune că a ajuns la capătul răbdării. Speră ca prin apariția în presă a situației cu care se confruntă de multa vreme sa se remedieze ceva. E dispus să plătească mai mult decât o face în prezent pentru ridicarea gunoiul, numai sa trăiască într-un mediu curat. Bărbatul recunoaște că gunoiul este ridicat la timp de firma angajata să se ocupe de acest lucru, dar acesta măsură nu este suficientă. 

”Eu stau la trei metri de ghena de gunoi. Situația este de nedescris.
Am copil de 4 luni, nu pot sa ies cu el în curte pentru că îmi este teamă să nu se îmbolnăvească. Sunt foarte multe muște, pisici și câini. Ghenele sunt pentru gunoi menajer, nu pentru resturi din reparațiile mașinilor, scaune, huse, ciment, ghiuvete și animale moarte. Noi vrem să fie mutată sau măcar să ne ofere pubele individuale.

Vineri, firma de salubritate a venit și a ridicat gunoiul din zonă. După doar două zile, platforma arată ca în imaginile pe care le-am surprins și le-am trimis către redacția dumneavoastră. Eu sunt dispus să plătesc mai mulți bani, doar să scap de focarul de infecție.”


Viceprimarul ii da dreptate, susține că a fost suplimentat numărul de pubele in zonele intens populate și că speră ca din ianuarie 2019 să fie amplasate pubele individuale în aceste zone. Până atunci, se apelează la bunul simț al cetățenilor care sunt rugați sa pună în pubelele doar gunoi menajer. 


”În ianuarie, avem în vigoare un nou proiect, care implică amplasarea unor pubele individuale. Asta înseamnă că oameni vor plăti mai mult pentru gunoi. Acum este 3,1 lei de persoană pe lună, și de la 1 ianuarie va fi 7 lei de persoană. Este destul de mult, dar nu avem altă soluție. Nu toți locuitori își pot permite, avem zone unde oamenii sunt fără posibilități financiare. Dar vom încerca implementarea acestei măsuri doar în zonele intens populate.
Îi rog pe cetățeni să fie mai atenți cu ce aruncă la ghena de gunoi, să nu mai depoziteze materiale de construcție și alte obiecte. De aceea am ajuns în situația de astăzi.”,
a declarat pentru Sursata.ro, viceprimarul comunei Leordeni, Sorin Carciuvoianu.