Fost medic la Spitalul Județean - Neurolog de renume în Germania

George Crivac a plecat în urmă cu 5 ani în Germania pentru a profesa neurologia într-un mare spital, acolo unde li se oferă nu doar salarii stimulative, ci şi şansa de a face medicină de vârf în spitale aflate la jumătate de secol distanţă de ale noastre.
Şi n-a regretat pasul făcut, deşi mărturiseşte că adaptarea la noua sa viaţă n-a fost uşoară. A găsit o altă lume şi un alt sistem total diferit de cel de acasă

A absolvit Medicina în România în 2003. A lucrat la Spitalul Judeţean Argeş, la Spitalul Municipal Bucureşti, la Spitalul “Elias” şi la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia. A avut şi propriul său cabinet de medicină de familie, iar o vreme a fost şi consilier în Comisia de Sănătate a Camerei Deputatilor. Neajunsurile sistemului sanitar românesc şi dorinţa de a face medicină de performanţă l-au făcut, în urmă cu 5 ani, să lase România pentru Germania.

CITEȘTE ȘI ... După ce că se moare pe captete...Acum suntem în CRIZĂ DE CITOSTATICE!

Acum, are 40 de ani, trăieşte în Rottweil, un orăşel din sudul Germaniei, aflat la 60 de km de graniţa cu Elvetia şi profesează ca neurolog la Vinzenz von Paul-Hospital, unul dintre multele spitale din Germania care au încadrat medici români, o unitate care nu seamănă cu niciuna din sistemul public românesc.

Neurologul român a creat, pe Facebook, în urmă cu ceva vreme, un grup închis - Medici Români în Germania - grup care a ajuns să numere astăzi 4600 membri, doctori sătui de condiţiile mizere pe care sistemul sanitar românesc le oferă sau de scandalurile în care sunt implicate multe spitale din ţară, precum şi studenţi la medicină care doar aşteaptă să găsescă o oportunitate pentru a profesa în Germania. Iar pe lângă ei sunt şi câteva sute de asistenţi şi infirmiere care vor să lucreze la nemţi.

Astfel, George Crivac trage un semnal de alarmă vizavi de acest exod al medicilor români care a lăsat România cu un deficit de peste 12.000 de doctori, potrivit statisticilor din ţară, vizavi de tendinţele care devin şi mai îngrijorătoare, dar şi faţă de motivele care-i determină pe aceşti oameni să plece.

Întreg interviul îl puteți citi aici.
Sursa:Adevarul.ro