Fostul antrenor al Nadiei Comăneci vrea o şcoală de gimnastică la Piteşti

Sportul argeşean traversează o perioadă destul de dificilă, de câţiva ani performanţele fiind destul de rare, din cauza slabei finanţări a majorităţii ramurilor sportive.

Din când în când, apar oameni dispuşi să investească în sport, aşa cum este şi cazul lui George Gorgoi, unul dintre primii antrenori ai celebrei Nadia Comăneci. Prezent în judeţul nostru săptămâna trecută, George Gorgoi a declarat în cadrul unei emisiuni TV că vrea să revitalizeze gimnastica în ţara noastră, anunţând că intenţionează să deschidă la Piteşti o şcoală de gimnastică.

Piteştean de origine, George Gorgoi are o vastă experienţă în domeniu, domnia sa având până de curând în Statele Unite un centru de gimnastică în Ohio și un centru olimpic la Buffalo, care au furnizat campioane naționale și gimnaste la lotul olimpic al SUA.

„Este nevoie, în primul rând, să schimbăm sistemul competițional. Noi avem acum un singur campionat național pe an, iar dacă un sportiv nu se califică la o anumită categorie, anul viitor nu mai are voie să concureze la acea categorie. Eu vreau să modific această viziune la nivel național și, pentru că sunt piteștean, îmi doresc să fac acest lucru în Argeș, să deschid un centru de gimnastică la mine în județ. Vreau să aplic modelul pe care noi, românii, l-am implementat în America. Este modelul nostru”, a declarat cunoscutul antrenor în cadrul transmisiei TV. 

Sursa: Saptamanalul Ancheta