(video-foto) EXCLUSIV: O argeșeancă împlinește astăzi 100 de ani!

Ioana Radu, din comuna Albota, împlineşte astăzi venerabila vârstă de 100 ani, lucru ce îi aduce statutul de a fi printre cele mai longevive persoane din România. Deși Dumnezeu nu a înzestrat-o cu urmași, a ales să crească copiii surorii sale, dupa ce aceasta a murit.

Azi la marea aniversare, nepoţii, strănepoţii şi chiar străstrănepoţii, au fost prezenți atunci cand bătrâna a suflat în lumânari. Petrecerea ocazionată, cu şampanie şi tort, de implinirea celor 100 de ani, a avut loc acasă la ”Ionica Teterezii”, aşa cum o ştiu cu toţii, pe Ioana Radu. Pe lânga membrii familiei, a fost prezent și preotul din localitate, ”Dumnezeu a binecuvântat-o cu venerabila vârstă de 100 de ani. Dumnezeu ne iubeşte, ne poartă de grijă în continuare şi vrea să ne amintească celor care poate am uitat că pomul care aduce roade nu se taie, ca să fie aruncat în foc, ci este lăsat să crească şi să aducă roadă însutită.(...) ” a spus acesta.

 

Plină de emoții, ”centenara”, jovială și perfect lucidă, a povestit despre secretul longevităţii: credinţa în Dumnezeu şi iubirea de oameni. ”(...)Iubirea de oameni și credința în Dumnezeu ne ține vii. Îmi pare bine că ne-am întâlnit cu toţii, şi vecinii, şi nepoţii, şi strănepoţii. Sunt gata de plecare, da' m-oi duce când o vrea El. Mai am multe de făcut pe aici. Nu vă spun ce, nu îmi mai fac planuri. Iau lucrurile așa cum vin", a susținut bătranica.

Petrecerea a continuat cu promisiunea că an de an se vor aduna cat mai multe rude pentru a petrece ziua Ionicăi.