Francesca Industries se plânge că nu găsește angajați!

Francesca Industries se plânge că nu găsește angajați! Producătorul de confecţii cu clienţi precum Debenhams, H&M, IKEA sau Zara, se confruntă de doi ani cu probleme legate de găsirea forţei de muncă.

Producătorul de confecţii Francesca Industries din Piteşti, Argeş, cu clienţi precum Debenhams, H&M, IKEA sau Zara, se confruntă de doi ani cu probleme legate de găsirea forţei de muncă, aflându-se frecvent în situaţia de a refuza comenzi.


Francesca Industries deţine două unităţi de producţie, în Topoloveni şi Piteşti, judeţul Argeş, unde în prezent lucrează în jur de 300 de angajaţi, însă compania ar mai avea nevoie de încă 450 de oameni, pentru a putea lucra la capacitate maximă şi a face faţă comenzilor existente. Cele 450 de joburile disponibile sunt pentru confecţioneri-asamblori articole din textile şi au fost anunţate pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Argeş încă de acum doi ani, însă nu sunt ocupate nici în prezent.

„Ne confruntăm cu problema forţei de muncă necesară activităţii noastre de aproape doi ani. Am trimis adrese către minister, către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, am publicat anunţuri pe site-uri de recrutare, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a angaja personal, însă nu s-a găsit nicio soluţie pentru rezolvarea acestei probleme“, a declarat pentru ZF Transilvania Daniela Tudor, director de HR în cadrul companiei Francesca Industries.

La fabrica de confecţii din Topoloveni lucrează în prezent aproape 200 de oameni, iar la cea din Piteşti încă 100, capacitatea totală de producţie a celor două unităţii fiind de 4,8 milioane de articole pe an, potrivit site-ului companiei.

Francesca Industries are în plan de mai mult timp un proiect de extindere a capacităţii de producţie, care în prezent este în stand by din cauza problemelor legate de găsirea forţei de muncă.

CITIȚI MAI MULTE AICI. 

Sursa: Ziarul Financiar