Frătică renunţă la funcţia de primar!

După situaţia inedită creată la Bradu ca urmare a faptului că edilul ales, Dan Stroe, nu a apucat să depună jurământul şi, în plus, s-a ales şi cu o serie de interdicţii acordate de instanţă în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită, Florin Frătică a rămas şi viceprimar ales în noul mandat, dar şi primar prin „moştenire” de la vechea legislatură. Frătică a luat decizia de a cere suspendarea din una dintre funcţii, şi anume cea de primar, considerând că cea care îl legitimează este funcţia pe care a fost ales în baza noului mandat, respectiv cea de  viceprimar. Demersul va fi făcut către Prefectură la începutul acestei săptămâni,  urmând ca şeful acestei instituţii, Cristian Soare, să ia act de solicitarea edilului şi, în funcţie de aceasta, să stabilească ce urmează să se întâmple la Bradu. Ca urmare a cererii de a fi suspendat din funcţia de primar, Frătică rămâne viceprimar cu atribuţii de primar în condiţiile în care noul edil nu-şi poate exercita funcţia.

CITEŞTE ŞI: Decizie bomba la Bradu! Cine este primar și viceprimar?

Referitor la deciziia sa, Florin Frătică ne-a declarat: „Avem o situaţie atipică la Bradu pe care legiuitorul nu a prevăzut-o. Dubla mea calitate de la acest moment nu este una firească şi nici girată de lege. Până pe 9 iulie cumva eram întemeiat să fiu primar în condiţiile în care mandatul meu a început pe 9 iulie şi trebuia să se termine tot la fel, dar Bradu are un alt primar nou ales şi, chiar dacă situaţia o impune, nu mi se pare normal să ocup ambele funcţii. Acestea fiind date, am decis să solicit prefectului să mă suspende din funcţia de primar al comunei Bradu, urmând să rămân în poziţia în care am fost ales ca urmare a scrutinului din iunie, şi anume cea de consilier local, respectiv viceprimar prin votul consilierilor. Mai departe este la latitudinea primăriei cum se vor derula lucrurile în ceea ce îl priveşte pe primarul ales aflat în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul. Eu, ca viceprimar, voi răspunde de toate atribuţiile care îmi revin conform legii”, a concluzionat Florin Frătică.

CITEŞTE ŞI: Află de ce şi-a dat demisia!

Vă reamintim că primarul ales de la Bradu, PSD-istul Dănuţ Stroe, a reuşit performanţa de a se alege cu dosar de mită înainte de a-şi prelua oficial funcţia câştigată la alegerile din 5 iunie. Stroe a fost prins în flagrant când încerca să îi dea bani tatălui unui consilier local UNPR, miza „tranzacţiei” fiind votul acestuia pentru funcţia de viceprimar. După ce a stat în arest 24 de ore, edilul a fost pus sub control judiciar, însă Curtea de Apel Piteşti i-a interzis să intre în sediul primăriei şi să îşi exercite funcţia de primar. Din acest motiv, Florin Frătică, proaspăt desemnat de către membrii CL Bradu viceprimar al comunei, s-a trezit cu ambele funcţii.

Sursa: Săptămânalul Ancheta