Garda Forestieră: Defrișări ilegale pentru partia de schi de la Molivișu!

Garda Forestieră Ploieşti a transmis Consiliului Județean Argeș o informare privind neregulile constatate de la noua stațiune de schi Molivișu.
În comunicat se precizează că a fost afectată o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi, prin defrişarea vegetaţiei forestiere fără drept, decopertarea stratului de pământ de la suprafaţă, terasarea suprafeţei defrişate şi decopertate şi realizarea de construcţii ilegale în zonă.

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE! În Argeș - vântul puternic pune la pământ copacii


De asemenea, în zonă au fost constatate şi alte tăieri ilegale de arbori, ca urmare a lucrărilor efectuate pentru lărgirea drumului forestier Dosul Ghiţului - Molivişu.

"Pe această suprafaţă a fost amplasată fundaţia staţiei de plecare a instalaţiei de transport prin cablu şi doi stâlpi ai instalaţiei. Suprafaţa afectată nu face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier naţional a celor 11,4 ha necesare realizării pârtiei de schi, scoatere care a fost aprobată prin H.G. nr. 448/2014", se precizează în răspunsul Gărzii Forestiere Ploieşti.

Astfel, au fost încălcate prevederile Codului Silvic şi ale hotărârii de guvern, prin neîmpădurirea suprafeței de 11,4 hectare adusă în compensare.

Derularea proiectului "Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu - Molivişu" s-a blocat în ultimii ani, iniţial din cauza unor probleme de finanţare, iar apoi ca urmare a suspiciunilor privind săvârşirea unor ilegalităţi.

Sursa: dcnews.ro