Preşedintele CCI Argeş Încercăm să atragem fonduri pentru agricultură

Președintele CCI Argeș, George Caval, pregătește proiecte interesante pentru anul viitor și totodată dorește atragerea de fonduri europene pentru agricutură, ținând cont de numărul mare al fermierilor argeșeni.

Sunteți de doar 10 luni președintele C.C.I Argeș. Ce schimbări ați reuşit să faceţi?

- Nu au fost foarte multe schimbări de făcut. Mai degrabă am completat. Am găsit o clădire nouă, modernă și multe aspecte pozitive în funcţionarea Camerei. Am adus câteva completări, cum ar fi facturarea electronică, plata pe card, protocoale de colaborări cu Instituția Prefectului și instituțiile deconcentrate.

Care sunt elementele de noutate în managementul C.C.I Argeș?

- Ținând cont că vin din mediul privat, sunt învățat să mă mișc foarte repede. Încă din primele luni am avut întâlniri cu Avocatul Poporului, Directorul Bursei de Valori, la nivel național, cultele de avocați ai României, președinele RENAR, ITM, AJOFM. Pentru că vreau să am o colaborare bună cu fiecare în parte și până acum am reușit acest lucru.

Cum s-a prezentat prima ediție a târgului Agro?

- În viziunea mea, și nu numai a mea, târgul s-a bucurat de un mare succes. Anul viitor va fi un eveniment de răsunet național. Prima ediție a târgului ne-a adus multe satisfacții, iar la anul va fi de două ori mai bine.

Aveți proiecte europene?

- Pe 7 iunie urmează să avem o întâlnire cu Agenția de protecția mediului și Comisariatul Gărzii Naționale de Mediu pe fonduri europene. Încercăm să atragem fonduri pentru agricultură, ținând cont că avem 20 - 25 de mii de fermieri mari, mijlocii și mici.

Aveți încredere că veți readuce agricultura la ceea ce a fost?

- Cu siguranță nu vom întoarce pământul, dar este un început și cu pași mici și concreți putem ajunge unde trebuie.

Ce proiecte aveți pentru următoarea perioadă?

- În primul rând, din două în două săptămâni voi avea întâlniri cu instituțiile deconcentrate, facem cursuri de calificare, pregătire și inițiere, întâlniri pentru a atrage fonduri europene, dar mai ales pregătim temeinic un târg surpriză care se va ține anul viitor. Tot ceea ce vă pot spune acum este că acest târg are alt domeniu decât agricultura.