Google oferă finanțări! Straup-urile de jurnalism sunt vizate

În urmă cu 3 ani, Google a lansat Digital News Innovation Fund (DNI Fund), pentru a stimula inovarea în industria media din Europa prin eferirea de finanțare pentru redacțiile sau jurnaliștii care au nevoie de bani pentru a experimenta. Termenul limită pentru a aplica este 3 decembrie 2018.

De la lansarea lui, DNI Fund a susținut peste 559 de proiecte din domeniul jurnalismului digital, fie pentru a-i ajuta pe jurnaliștii de investigație cu instrumente de colaborare la scară transfrontalieră

Acesr fond este dedicat publisherilor din mediul online startup-urilor din domeniul media și persoanelor din țările UE și din spațiul EFTA.

Există trei categorii de fonduri disponibile:

Prototype (până la 50.000 de euro finanțare) — pentru proiectele noi, cu idei care nu au fost concepute încă
Medium (până la 300.000 de euro de finanțare) — fonduri dedicate numai organizațiilor, de preferință cu cel puțin un jurnalist în echipă
Large (fonduri între 300.000 și 1 milion de euro) — fonduri dedicate numai organizațiilor, de preferință cu mai mulți jurnaliști în echipă.

Solicitanții ale căror proiecte se încadrează în categoriile medium și large vor trebui să se asigure că în proiectul lor sunt explicate modalitățile de monetizare. Cei care se încadrează în categoria prototype nu au această cerință.
Aplicațiile trebuie făcute în limba engleză până la data de 3 decembrie 2018, iar cei selectați vor primi veștile în martie 2019, potrivit startupcafe.ro.