Gratuit, consiliere psihologică specializată a cuplurilor cu probleme de IN-Fertilitate

Asociatia "Si eu am dreptul sa fiu parinte" va încheia un protocol de colaboarare cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinte ale Educatiei prin care îşi doreşte să ofere GRATUIT consiliere psihologică specializată cuplurilor cu probleme de IN - Fertilitate.
Daca ai nevoie de ajutor, poţi contacta asociaţia pe adresa de e-mail: saveyourfertility@gmail.com
Consilierea se face înainte, pe parcursul tratamentului ş dupa finalizarea procedurii de FIV.
IN! – FERTILITATE
Program gratuit de Evaluare Psihologică și Intervenție Psihoterapeutică
 

ȘTIM că:
- Infertilitatea este o problemă de sănătate publică.
- 1 din 8 cupluri suferă de infertilitate.
- Organizația Mondială a Sănătății clasifică infertilitatea ca fiind a 5-a cauză a dizabilității la nivel mondial (WHO, 2016).
- Infertilitatea provoacă depresie, disfuncții somatice și influențează negativ calitatea vieții (Maroufizadeh & al., 2018).
- 10-15% din cupluri sunt diagnosticate cu infertilitate inexplicabilă din punct de vedere medical.

Dacă ai nevoie să înțelegi mecanismele psihologice implicate în infertilitate, să identifici și să activezi strategii mai eficiente de gestionare, înscrie-te în programul IN! – FERTILITATE


 Ce vom face?
1. Evaluare psihologică complexă
SCOP : identificarea factorilor psihologici – cauzali, facilitatori și de întreținere - implicați și efectele asupra corpului și minții.
EFECTE: poziționarea mentală adecvată în raport cu situația infertilității, pregătirea terenului psihologic fertil dezvoltării personale, parteneriale și familiale.
2. Intervenție Psihoterapeutică SCOP: “fertilizarea” psihologică
EFECTE: ameliorarea efectelor psihologice ale infertilității, clarificarea si restructurarea mecanismelor psihologice dezadaptative, deblocarea rolurilor psihologice captive în experiența infertilității.

 Cui îi este adresat programul IN! - FERTILITATE?
Persoanelor și cuplurilor care trăiesc experiența infertilității și urmează sau nu un tratament medical pentru infertilitate.