Grevă japoneză la Direcția Județeană de Sport și Tineret!

Toți angajații di n unitățile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului sunt în grevă japoneză. Angajaţii vor purta astăzi banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de situaţia salarizării din domeniile de activitate şi nesoluţionarea revendicărilor. Săptămâna viitoare, aceștia au anunțat că vor picheta și strânge semnături pentru greva generală.

CITEȘTE ȘI ... O nouă metodă de înșelătorie în mediul online! Se numește „Sextortion”

Sindicaliştii reclamă neacordarea sporului şi a gradaţiei de vechime, în condiţiile în care angajaţii sunt plătiţi la fel fie că au un an sau 35 de ani vechime, dar şi faptul că munca în zilele de sâmbătă şi duminică sau sărbători legale nu este plătită. De asemenea, sindicaliştii acuză neacordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, precum şi faptul că începând cu 1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul naţional le-au scăzut veniturile.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret va stabili, în perioada următoare, un plan de acţiuni în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă sistemul. 

"Tratamentul inegal şi discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce priveşte salarizarea personalului din Sport şi Tineret a determinat menţinerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România. Astfel, reîncadrarea personalului şi comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net (1.100 lei net în cazul salariaţilor din federaţiile sportive naţionale) nediferenţiat pe funcţii, grade, trepte, gradaţii, a dus la apariţia unor inechităţi între aceleaşi categorii de personal", se specifică în comunicatul Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST).