HAINE DE FIRMĂ PRODUSE ÎN ARGEȘ! MONCLER, PRADA ȘI MAX MARA ...

HAINE DE FIRMĂ PRODUSE ÎN ARGEȘ! MONCLER, PRADA ȘI MAX MARA ...

Industria confecţiilor este foarte dezvoltată în Argeş, existând numeroase fabrici în mediul urban, cât şi în rural care lucrează în lohn exclusiv pentru export. Francesca Industries şi Confarg Curtea de Argeş sunt unele dintre cele mai cunoscute societăţi, care sunt în branşă încă de când a luat amploare acest segment, având sute de angajaţi şi fiind în continuă căutare de forţă de muncă. Din mâinile argeşencelor ies produse pe care le putem regăsi ulterior în magazine de top, unde se vând cu sute sau chiar mii de euro.

Confarg are în portofoliul de clienţi branduri precum Burberry, Armani, Moncler, Max Mara sau Cerutti. Numai o rochie ce poartă eticheta Burberry costă între 400 euro şi câteva mii. De asemenea, apreciatele jachete Moncler, umplute cu puf şi garnisite cu blană naturală, au preţuri exorbitante pentru un angajat cu un salariu normal. O geacă simplă porneşte de la 750 euro şi, în funcţie de materiale şi design, ajunge şi la 3.000 euro. Fabrica de la Curtea de Argeş produce însă şi pentru branduri mai accesibile, precum Next sau George, firme engleze, care au magazine şi în România. Cu toate că se găsesc şi pe piaţa noastră, aici nu se comercializează textilele fabricate de români. Vom avea însă surpriza ca într-o reprezentanţă Next din altă ţară să găsim pe produs o etichetă pe care să scrie „Made in  Romania”. După cum se arată pe pagina oficială a societăţii manageriate de Vernel Crăciunescu, „compania execută îmbrăcăminte out-door (croit, confecţionat, finisat), produce loturi de mostre; prestează servicii de broderie și de umplere cu puf natural.”  

Francesca Industries a fost înfiinţată în 1992 şi are circa 1.500 de angajaţi. Firma patronată de Ovidiu Baciu produce pentru clienţi precum H&M, Ikea, Massimo Dutti, Zara, Stradivarius, Bershka, Asos, Morgan, Debenhams, C&A, Mothercare sau New Look. 

Tricotaje pentru Benetton şi Prada la Corbi
În 2015, în comuna Corbi, un investitor italian, alături de un partener român a deschis o fabrică de tricotaje, în care au fost angajate 20 de localnice pricepute în acest meşteşug. Produsele realizate în mica secţie de tricotaje sunt destinate exclusiv exportului, iar la data respectivă, managerul societăţii anunţa că au parteneriate cu Benetton, Prada, Luisa Spagnoli şi Max Mara, branduri cunoscute la nivel internaţional şi destul de scumpe. (Oana Bahrim)

sursa: saptamanalul ancheta