Update: Tânăr arestat! A fost dat în vileag de un câine, în timp ce încerca să fure

UPDATE 25 APRILIE

Bărbatul de 29 de ani, din Sălătrucu, care a fost reținut pentru tentativă de furt, a fost prezentat Judecatoriei Curtea de Argeș. Magistrații au decis ca omul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Reamintim că acesta a încercat să fure din casa unei bătrâne, dar a fost dat de gol chiar de câinele femeii. Animalul credincios a fost cel care a dat alarma printre vecini. Cu patrupedul pe urmele sale, a sărit gardul gospodăriei, dar a dat nas în nas cu doi localnici care au sesizat poliția.

 

UPDATE, ora 10:30

Hoțul a fost reținut chiar de ziua lui. Rămas fără bani, bărbatul s-a gândit să spargă casa unei pensionare de 70 de ani. Femeia nu era acasă. Nu a mai apucat să fure ceva, deoarece a fost fugărit de câinele proprietarei. De cum l-a văzut, animalul a început să latre furios şi s-a repezit la intrus. Bărbatul a încercat să liniștească câine, dar fără succes. Animalul credincios a fost cel care a dat alarma printre vecini.

Hoțul, cu câinele pe urmele sale, a sărit gardul gospodăriei, dar a dat nas în nas cu doi localnici care au sesizat poliția.

Conform anchetatorilor, bărbatul se orienta spre casele locuite de persoane vârstnice. Intra în locuință și fura bunuri de preț sau bani. Apoi, cheltuia banii la păcănele.

 

Un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din localitatea Sălătrucu, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de furt. Tânărul ar fi fost observat de mai mulți localnici din Tigveni atunci când sărea gardul dintr-o gospodărie, acolo unde locuia o bătrână de 70 de ani. Nu a mai apucat să-și ducă planul la îndeplinire. A fugit mâncând pământul.

CITEȘTE ȘI ... Polițist din Piteşti - suspect de proxenetism

 

Oamenii au alertat autoritățile și la scurt timp polițiștii Secției Rurale Tigveni l-au prins pe hoț.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că tânărul este autorul mai multor furturi. În ziua de 28 martie ar fi furat suma de 7.500 de lei și un telefon mobil de la locuința unor persoane varstnice din Tigveni, iar în luna octombrie 2018 ar fi sustras bunuri în valoare de peste 1.000 de lei de la alte două locuințe ale unor persoane varstnice de pe raza aceleiasi localități.

Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Curtea de Arges cu propunere de luare a unei masuri preventive.