Holcim a donat aparatură medicală Spitalului Câmpulung

Reparații capitale au fost finalizate recent la blocul operator al Spitalului Municipal Câmpulung. Acesta a fost dotat cu echipamente medicale ultramoderne, mese de operaţii şi lămpi scialitice.

Holcim România a donat un aparat fluoroscopic mobil, care a fost montat în noul bloc operator. Aparatul, marca Siemens Healthcare, permite investigaţii specifice chiar în blocul operator, eliminând astfel circuitul bolnavilor nedeplasabili în secţia de Radiologie şi Imagistică Medicală.

CITEȘTE ȘI .... VIDEO! Un argeșean a făcut SENZAȚIE la iUmor! Momentul său l-a făcut pe Bendeac să lăcrimeze

Având o valoare de circa 45.000 euro, aparatul înlocuieşte un vechi echipament radiologic mobil, uzat fizic (model din 1980), care nu mai poate fi reautorizat din cauza neconformităţii sale cu normele europene în vigoare. De peste 12 ani, Holcim dezvoltă un parteneriat cu Spitalul Municipal Câmpulung, în beneficiul pacienţilor.

La finele anului trecut au fost achiziționate alte echipamente şi aparate medicale noi, iar în curs de derulare în prezent sunt şi altele: computerul tomograf, achiziţie aflată la stadiul de evaluare a ofertelor şi extinderea secţiei oncologie, pentru care se elaborează proiectul şi documentaţia necesară demarării execuției. 

Sursa Saptamanalul Ancheta