I-au furat banii de pe card prim-procurorului de la Parchetul Topoloveni!

Un „virus” al hoţiei a dat iama în cardurile magistraţilor argeşeni, unul dintre păgubiţi fiind nimeni altul decât prim-procurorul de la Parchetul Topoloveni, Gheorghe Toma.

Acesta a fost furat de 67.500 lei, bani sustraşi de pe card, nu doar într-o tranșă, ci de două ori! Mai mult, conform surselor implicate în anchetarea acestor dispariții din cont, prim-procurorul nu este singurul care a fost furat! În ultimele luni, au mai fost păgubiţi - în același mod - un şef al unei instanţe argeşene, dar şi personal medical. Conturile erau deschise la Raiffeisen.


I-au furat 600 de milioane în ajunul Anului Nou!
Şeful Parchetului Topoloveni a păţit-o prima dată chiar în perioada sărbătorilor de iarnă. În ajun de Anul Nou, când toată lumea era în febra petrecerilor şi a liberelor, a constatat că i-au dispărut de pe card 600 de milioane de lei vechi.

A sesizat banca la care avea contul, sperând într-o rezolvare rapidă a situaţiei. La nicio săptămână după acest demers, s-a trezit însă că... i-au mai dispărut alte 75 de milioane, în condiţiile în care acestuia îi fusese blocat cardul şi nu îl mai putea utiliza pentru retrageri sau plăţi electronice.

„M-a deranjat că mi s-a sustras o sumă de bani, am reclamat şi apoi mi s-au mai retras alţii şi mi s-a spus că erau operaţiuni în derulare şi nu se puteau opune. Atunci eu am suspicionat altceva! Nu am înţeles de ce plata a fost acceptată de bancă, deşi fusese atenţionată despre operaţiunile nelegale!”, ne-a declarat prim-procurorul Gheorghe Toma.


Acesta a făcut şi plângere penală, pe care a depus-o la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Plângerile au fost formulate împotriva celui care a aprobat operaţiunea, dar şi a Raiffeisen, care a tolerat plăţile. Culmea este că, după aceste sesizări şi demersuri, prim-procurorul Toma a mai fost lăsat fără... o altă sumă de bani, mai mică, de pe alt card, tot de la Raiffeisen!
Frauda cu instrumente de plată electronice nu a fost singulară în rândul magistraţilor. Au mai fost păgubiţi în acest mod şi alţi judecători, unii din conducerea instanţelor argeşene, plângerile fiind în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Mai mult, şi câteva cadre medicale au păţit același lucru, fiindu-le furaţi bani de pe card prin operaţiuni nelegale. Cert este că cine a realizat aceste infracţiuni s-a orientat către persoane cu profesii foarte bine salarizate, care îşi permit stocarea unor sume mai mari pe carduri.