Idei de afaceri - Profit dintr-o plantație de agriș!

Dacă sunteți în căutarea unei idei de afaceri vă puteți orienta spre agricultură. În acest articol vă prezentăm câteva detalii despre plantațiile de agriș, mai rare la noi. Potrivit cultivatorilor, agrișul ar putea detrona în câțiva ani zmeura, afinele sau coacăzele în ceea ce privește consumul.

Cei care vor să pună o plantație de agriș pe lista de idei de afaceri trebuie să știe că investiția într-un hectar se ridică la aproximativ 7.000 de euro. Banii se recuperează în primii doi ani de cultură. Apoi, această plantație poate produce un profit de până la 20.000 de euro pe an, la un preț minim de vânzare de aproximativ 7 lei pe kilogram de agrișe.

O plantație de agriș se exploatează timp de 10 – 12 ani. Agrișul se plantează toamna târziu, ca toate speciile lemnoase. Distanța dintre rânduri trebuie să fie de aproximativ 2,5 – 3 metri.
Se poate prezenta sub formă de tufă sau altoit pe trunchi. Însă specialiștii spun că producțiile cele mai mari se obțin atunci când se plantează sub formă de tufă, chiar dacă recoltarea se face ceva mai greoi.

CITEȘTE ȘI ... INCREDIBIL! Și-a înjunghiat propriul fiu, în încercarea de a opri un scandal

Recoltarea agrișelor se face, de regulă, în luna iunie, cât fructele sunt coapte, dar și încă tari. Potrivit agricultorilor, un calcul simplu arată că pentru arbuști, pregătirea terenului, fertilizare și irigare prin tub de picurare ați avea nevoie de aproximativ 7.000 de euro.
Agrișul preferă zonele mai răcoroase, cu temperaturii medii anuale de 8 – 8,5 grade Celsius. Fructele se consumă sub formă de supe, compoturi pentru iarnă sau se foloses la aromarea mâncărurilor și prăjiturilor.

Agrișele sunt o sursă bogată de antioxidanți, fier, vitamina A, C, fibre, potasiu, magneziu, calciu și fosfor.

Sursa: greatnews.ro