(video) Imagini fără precedent! Trupele speciale ale Jandarmeriei transportă...două cireșe! 

Un spot publicitar fara precedent postat pe pagina de internet a Jandarmeriei Române a stârnit mii de reactii. Videoclipul ilustreaza cum trupe de jandarmi se pregatesc pentru o grea misiune. Inarmați până în dinţi, cu armament greu, jandarmii intra in actiune. Una total atipica, menita sa atraga atentia si sa aduca zambet. Da, spotul Jandarmeriei Romane descreteste fruntile, desi in primele secunde ale filmuletului poti garanta ca finalul va fi altul. 

Alaturi de materialul video postat pe internet apare si mesajul: "Dacă Ion Creangă ar fi trăit în zilele noastre, Nică ar fi poftit îndelung la cireșe".

Postarea este comentata in diferite feluri de catre cetateni. Ce a vrut, de fapt, sa transmita Jandarmeria am aflat chiar de la sursa care a generat spotul. 

Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane a declarat pentru Sursata.ro: 
"Am vrut sa transmitem ca o institutie poate sa comunice si altfel, nu doar inchistat si intr-un limbaj cazon. Poate ca si Jandarmeria a facut mult timp acest lucru. Astfel, am vrut sa transmitem un mesaj care sa descreteasca frunțile, prin care sa atragem atentia ca nu trebuie sa fim atat de incrancenati. Pe de alta parte, am vrut sa valorificam si o anumita secțiune, o parte a Jandarmeriei mai putin cunoscuta: misiunile de paza si protectie in cazul transportului obiectelor si bunurilor de mare valoare. Nu stiu cati oameni stiu ca multe valori culturale / patrimoniale ale Romaniei, cum ar fi Cumintenia Pamantului, opera lui Brancuși, sunt transportate de aceste batalioane speciale de paza. Da, transportul pe teritoriul Romaniei se realizeaza cu aceste efective de jandarmi. Uneori, se transporta si valori de milioane de euro. Astfel, acest spot a combinat dorinta de a transmite o informatie despre o latura mai putin cunoscuta a noastra si dorinta de descretire de frunti". 

 

E nevoie de jandarmi si in cazul transportului de cirese?

"Cand se transporta valori inestimabile, e nevoie de prezenta jandarmilor", a adaugat, zambind, Marius Militaru, care spera sa implementeze acest tip de comunicare în rândul tuturor colegilor sai din tara, astfel incat, atunci cand transmit un mesaj sa fie inteles "si de bunica", a completat purtatorul de cuvant. 

Sursă video:Jandarmeria Română