IMAGINI ȘOCANTE - ELEV BĂTUT CU BESTIALITATE DE UN COLEG!

IMAGINI ȘOCANTE - ELEV BĂTUT CU BESTIALITATE DE UN COLEG!

Un elev din clasa a IX-a, de la Liceul Tehnologiec „Aurel Vlaicu” din Lugoj, a fost ieri, bătut cu brutalitate de către un coleg de-al său. Bătaia a fost filmată cu telefonul mobil și publicată pe o rețea de socializare. Se pare că altercația a pornit de la o datorie de 2 lei pe care cel agresat o avea către elevul bătăuș. 

Inspectoratul Școlar Județean Timiș, dar și conducerea Liceului „Aurel Vlaicu” din Lugoj au demarat o anchetă. Incidentul a fost sesizat și Poliției, iar elevul care îl lovește primul pe colegul său riscă să fie exmatriculat.

Inspectorul-sef al ISJ Timis, Aura Danielescu, a declarat pentru News.ro ca incidentul s-a petrecut joi, în pauza de la ora 13.00, la Liceul „Aurel Vlaicu” din municipiul Lugoj: „Incidentul s-a petrecut la clasa a IX-a profesională, iar agresorul este un elev de clasa a IX-a care a mai fost repetent. Sancțiunea maximă ce se poate aplica unui elev este exmatricularea, însa în acest caz nu este posibilă, potrivit regulamentelor școlare. Exmatricularea se poate aplica la clasele a XI-a și a XII-a, nu și la clasa a IX-a. Consideram ca trebuie stabilită implicarea elevilor, iar cei vinovati pot avea nota scazută la purtare, aceasta putand sa duca la repetentie”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul-sef al ISJ Timiș a mai spus că se face o ancheta în unitatea școlară pentru a se stabili și unde era profesorul de serviciu în momentul agresiunii: „Cel mai vinovat este elevul care a aplicat loviturile. Elevul trebuie sancționat cu sancțiunea maximă", a mai spus Danielescu.

Potrivit Aurei Danielescu, conducerea liceului din Lugoj unde a avut loc bătaia urmează să depună o plângere la Poliție. De altfel, conducerea unității școlare a informat-o pe șefa ISJ Timis ca inca de joi seara Poliția a fost înștiințată verbal de acest eveniment, iar în cursul zilei de vineri urmează să fie depusă o sesizare oficială.

 

SURSA: stirileprotv.ro