IMAGINI SPECTACULOASE! Podul de la Căteasca a fost detonat!

Vechiul pod de la Căteasca, care zăcea de ani de zile prăbuşit în apele Argeşului îşi "trăieşte" ultimele zile. Demarate în urmă cu aproximativ o lună, lucrările de demolare a bătrânului pod au ajuns astăzi în punctul cel mai important şi anume acela al detonării vechii construcţii. 

Demolarea vechiului pod devenise extrem de urgentă, existând riscul să fie luat de ape şi să dărâme şi noul pod, acesta fiind de altfel şi motivul pentru care în ultimele săptămâni s-a mers pe repede înainte cu procedurile. 

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! El e individul! Acuzat că a agresat fetițe la piscină! Angajat la Leoni ...

Astăzi, 31 iulie, în cadrul acțiunii de demolare a vechiului pod situat pe DJ 703B, în comuna Căteasca, s-a efectuat detonarea prin explozie controlată a elementelor din beton ale vechiului pod, aflate în albia râului Argeș.

Încă de la demararea proiectului de construcţie a unui nou pod peste Argeş la Căteasca, administraţia judeţeană a luat în calcul şi a căutat soluţii pentru demolarea celui vechi, grav avariat. Discuţiile privind demolarea bătrânului pod au fost reiterate pe vremea când CJ-ul era condus de Florin Tecău. Acesta, însă, s-a ferit ca dracul de tămâie să semneze vreo investiţie cu numele „Căteasca” şi, invocând lipsa banilor, a lăsat baltă podul.

La 10 ani de când fosta cale de traversare a Argeşului a început să se surpe, în sfârşit  au loc lucrările de înlăturare a vechiului pod, acestea fiind executate de către o firmă din Capitală, specializată în demolări.