În 2019, înscrierea la orele de religie va suferi modificări

Ministrul Educației a vorbit despre schimbările ce vor intra în vigoare în învățământ anul acesta, făcând referire la materiile opționale. Începând din 2019, înscrierea la orele de religie va suferi modificări. Prezența orelor de religie în programa școlară a stârnit numeroase discuții și controverse, după ce mai mulți părinți au cerut eliminarea materiei. Ministrul Educației a anunțat că acest lucru nu se va întâmpla, dar că noua lege a educației va aduce câteva schimbări importante.

CITEȘTE ȘI ... Veste URIAȘĂ pentru părinți! After school-ul va fi plătit de stat

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat că nu se va renunța la orele de religie, considerând că este modul prin care elevii pot dobândi principii morale.
„Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să le aibă. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să fii generos, că nu trebuie să-l ucizi pe cel de lângă tine ca ţie să-ţi fie bine, cum se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Toate acestea ţin de ora de religie. Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale”, spune ministrul Educaţiei.

CITEȘTE ȘI ... Evaluare în clasa a X-a! Argumentele ministrului Educaţiei


În 2015, ora de religie nu mai face parte din lista materiilor obligatorii. Părinții care doreau participarea copiilor lor la cursurile de religie erau nevoiți să-i înscrie, la începutul fiecărui an școlar. Din 2019, însă, obligativitatea înscrierii anuale dispare. Cine dorește să studieze religia în școală se va înscrie o singură dată, pentru toată durata școlarizării sau până la modificarea opțiunii, potrivit modificărilor făcute de fostul ministru al Educației, Valentin Popa.

Sursa: a1.ro