IN ARGEȘ! 170 de oi trăznite - invazia urșilor și haitelor de lupi este iminentă!

Sâmbătă seara, pe 22 iulie, in urma unei furtuni puternice, 170 de oi au fost trăznite la Stoenești, in zona montană Algi, pe muntele Leaota.

Ingrijorarea masivă, la acest moment, a autorităților și a ciobanilor din zonă, este că, din cauza temperaturilor crescute, oile au intrat deja in stare de putrefacție, și astfel, vor atrage masiv urșii și haitele de lupi infometați. Nu in ultimul rănd, un alt motiv de grijă este pericolul epidemiologic ce poate fi generat prin dezvoltarea bacteriilor și microbilor in acea zonă.

Reamintim că, in Argeș, efectivul de urși este supradimensionat și din această cauză, anul acesta au apărut foarte multe atacuri in gospodării din mai multe comune argeșene, ce au făcut o mulțime de pagube - urșii au atact oamenii, au ucis zeci de animale și au devastat gopsodării, ducând inclusiv la închiderea unor obiective turistice așa cum este cetatea Poenari.

Mesajele disperate ale oamenilor și ale autorităților care se confruntau cu un vid de legislație și  nu puteau purcede la vânarea animalelor sălbatice, din ce în ce mai numeroase, mai înfometate și – implicit- mai agresive, au atras, într-un final, atenția Ministerului Mediului, astfel că, s-a emis un ordin de ministru privind cota de intervenţie pentru carnivorele mari, ceea ce înseamna că s-a dat, în final, undă verde vânătorilor, având ca scop reducerea efectivelor de urs care s-au inmultit semnificativ după ce, în 2016, legea a interzis uciderea acestora.