ÎN ARGEȘ! Grupare de hackeri - lovea în companii din SUA și bănci din Italia și România

Seara trecută, DIICOT a anunțat arestarea preventivă a unui bărbat, după ce zilele trecute procurorii au efectuat șapte percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Argeș și Constanța.

Acesta este acuzat că face parte dintr-o grupare care acționa și pe raza județului nostru și care a lansat atacuri tip phishing împotriva unor instituții bancare din România și Italia și a unor companii din SUA.

CITEȘTE ȘI ..ȘOC pentru o familie din Argeș! Și-au găsit casa locuită de un necunoscut...

 

În data de 28 martie, polițiștii au ridicat în urma perchezițiilor mai multe laptopuri dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare și aproximativ 150.000 de euro.
Potrivit comunicatului DIICOT: ”perioada 2016 — martie 2017, în București și județele Argeș și Constanța, a acționat un grup infracțional organizat, specializat în infracțiuni din sfera criminalității informatice.
În urma cercetărilor, s-a constatat că membrii grupării au lansat atacuri tip phishing împotriva unor instituții bancare din România și Italia și a unor companii din SUA, fiecare membru având atribuții clare în desfășurarea activității infracționale.
Astfel, unul dintre membrii grupului a creat pagini web falsificate folosite în lansarea atacurilor, un alt suspect a procurat serverele pentru hosting și pentru rutarea traficului Internet, în vederea ascunderii adevăratelor adrese IP de conectare, în timp ce o altă parte a grupării a avut atribuții privind valorificarea cardurilor bancare obținute în urma atacurilor phishing, prin achiziționarea de bunuri on-line", susțin procurorii.

Astfel, Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpatului S.A.A. pentru o perioadă de 30 de zile.