ÎN ARGEȘ! HOȚI DE LEMNE AGRESIVI! Au atacat padurarii! Jandarmii au intervenit!

ÎN ARGEȘ! HOȚI DE LEMNE AGRESIVI! Au atacat padurarii! Jandarmii au intervenit! 

Ieri seară, în jurul orei 20.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, aflate în acţiune în colaborare cu reprezentanţi ai Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” – Baza Experimentală Mihăeşti, în scopul prevenirii şi combaterii delictelor silvice, pe raza comunei Godeni, au depistat doi bărbați care transportau cu o căruță, circa 4-5 arbori.

Cei doi bărbați tăiaseră în mod ilegal mai mulţi arbori, cu ajutorul unui topor şi al unui motofierăstrău pe care au încercat să-l abandoneze în momentul în care au fost somați de către jandarmi, astfel s-a trecut la urmărirea şi imobilizarea acestora.

În momentul începerii deplasării către sediul Bazei Experimentale Mihăeşti, unul dintre bărbaţi a adresat injurii organelor silvice, după care cu un corp contondent a lovit capota autovehiculului în care se afla pădurarul, provocând astfel avarii. Jandarmii au intervenit pentru imobilizarea persoanei care avea un comportament violent şi se afla în stare de ebrietate.

Celor doi hoți  le-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din afara fondului forestier şi furtul de arbori tăiaţi ilegal şi a infracţiunii de distrugere.