ÎN ARGEȘ: Și-a pierdut fratele în mod suspect - caz neelucidat!

Adevărul.ro prezintă un caz de moarte suspectă din județul nostru, caz nerezolvat nici după șase ani.
Dinu Dumitru, un argeșean din satul Verneşti a decedat în data 4 ianuarie 2011, moartea sa fiind neelucidată nici până în prezent.
Fratele său, Aurelian Din (55 de ani), un bucureştean originar din Argeş, încearcă și după 6 ani să află ce s-a întâmplat în ziua respectivă.
Conform certificatului medico-legal, cauza morţii a fost o „insuficienţă cardiorespiratorie acută”, însă anumite date ridică semne de întrebare asupra cauzei morţii lui Dumitru Dinu.

Conform Adevărul, fratele bărbatului decedat în mod misterios povestește:
Pe 4 ianuarie 2011, în jurul orei 15.30-16, am fost anunţat telefonic de Dinu Alina, nora fratelui meu Dinu Dumitru, domiciliat în satul Verneşti şi care avea atunci 59 de ani, că acesta nu se simte bine, iar ulterior, la circa 15-20 minute, că a decedat. Am întrebat-o ce s-a întîmplat şi mi-a răspuns că se afla în bucătărie împreună cu soţul ei (fiul vitreg al fratelui meu), cu fratele soţului şi cu soţia fratelui meu, când fratele meu a căzut. Am întrebat dacă s-a lovit de ceva şi mi-a răspuns că nu, că pur şi simplu a intrat pe uşă şi s-a prăbuşit, fără să spună nimic, şi că în cădere s-a lovit puţin la nas de duşumeaua din lemn

O adresă de-a dreptul incredibilă a fost trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş pe 7 ianuarie 2011, la trei zile după decesul lui Dumitru Dinu, de către Poliţia Curtea de Argeş. În adresă se specifică nici mai mult nici mai puţin că Dinu Dumitru, adică mortul, este ”cercetat pentru moarte suspectă”. O altă scăpare ce m-a şocat: în raportul medico-legal nu este menţionată ora decesului fratelui meu. Pe 31 martie 2011, am strâns toate documentele legate de moartea fratelui meu şi am făcut o plângere penală în care solicitam să se efectueze cercetări referitoare la împrejurările în care a decedat fratele meu. Însă prin rezoluţia din 25 mai 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus neînceperea urmăririi penale. Am făcut o nouă plângere pe 23 iunie 2011. Iar în cele din urmă cazul a ajuns în instanţă, la secţia Penală a Tribunalului Argeş. Şi aici am primit acelaşi răspuns negativ. Însă această a doua sentinţă, dată pe 15 noiembrie 2011, are şi ea neconcordanţe...


Întregul interviu îl puteți urmări aici.

Sursa Adevarul.ro