ÎN ARGEȘ! SPECULĂ CU BILETE DE ORDINE LA ÎNMATRICULĂRI!

ÎN ARGEȘ! SPECULĂ CU BILETE DE ORDINE LA ÎNMATRICULĂRI!

Săptămâna trecută, a intrat în vigoare actul normativ care elimină 102 taxe. Printre acestea se numără și controversata taxă de mediu, care în ultimii ani, pe de o parte, le-a scos fire de păr alb celor nevoiți să scoată din buzunar sume imense pentru a-și înmatricula automobilele, pe de altă parte, a avut rolul de a proteja mediul, dar şi producţia şi comerţul de maşini noi.

Așa cum era de așteptat, odată cu eliminarea acestei taxe, la Serviciul de Înmatriculări s-a creat o situație fără precedent, peste 10.000 de argeşeni așteptând să-și înmatriculeze mașinile, lucru care a dat peste cap activitatea instituției.

Pentru a face faţă valului de solicitări, prefectul Cristian Soare și comandantul serviciului, comisarul-şef Emil Angheloiu, au pus la punct un sistem care le-a ușurat munca angajaţilor instituţiei, pe data de 1 februarie fiind prezenți chiar și jandarmii la înmatriculări. Totuși acest lucru nu i-a împiedicat de speculanți, mulți reușind să facă un ban în plus cu această ocazie.

Așa cum au demonstrat în nenumărate rânduri, românii sunt foarte inventivi și acest lucru a fost demonstrat din nou. Astfel, pe data de 1 februarie, începând chiar cu ora 2 noaptea, mai mulți piteșteni au format o coadă la Serviciul  de Înmatriculări, alertând autoritățile. Totuși o parte dintre cei care s-au postat cu noaptea în cap la Permise nu au făcut-o pentru că aveau mașini de înmatriculat. Anticipând bătălia ce va urma din prima zi în care nu s-a mai plătit taxa de mediu, aceştia s-au gândit să facă un ban în plus.

Așa se face că, odată cu venirea dimineții și cu deschiderea Serviciului de Înmatriculări, aceștia au început să-şi vândă locurile. Potrivit unor surse, cei care au ales să speculeze acest moment au cerut şi câte 200 de lei pentru un loc bun celor ce voiau să stea mai puțin la coada care pe parcursul zilei de miercuri ajunsese și până în faţa Prefecturii. (Alin Moraru).

sursa: saptamanalul ancheta