Având in vedere că deja ne-am obișnuit ca, in Argeș, să le avem pe toate, de la ditamai rețelele de proxeneți până la teroriști, acum, in completare, ne putem mândri și cu "producători" de droguri, mai exact... cultivatori de cannabis.

In urma unor percheziții efectuate la Săpata, in cadrul unui dosar penal de furt, polițiștii secției de la Lunca Corbului au descoperit că, un bărbat și o femeie, din Săpata, cultivau cannabis in curtea casei.

Cazul a fost preluat de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, din cercetări reieşind că, în perioada aprilie-iunie a.c., cele două persoane, de 28 şi 33 de ani, ambii din comuna Săpata, ar fi cultivat, fără drept, cannabis în curtea locuinței.

În urma percheziției, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 17 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, precum și ustensile necesare creșterii și dezvoltării plantelor de cannabis.

La data de 21 iulie a.c.,  în urma administrării probatoriului, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc fără drept, iar la data de 22 iulie a.c., Tribunalul Argeș a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.