În Pitești! Azi câștigător, mâine pierzător - La Olimpiada Națională de Engleză un elev...

Situație controversată în legătură cu Olimpiada Națională de Limba Engleză - Pitești 2017.
Un senator PNL de Alba acuză sistemul educațional de proasta organizare a Olimpiadei Naționale de Engleză, desfăsurată la Pitești în perioada 24-28 aprilie 2017.

CITEȘTE ȘI ... Renault cheamă sute de mașini în service!


Conform declarației acestuia, un olimpic din județul Alba, Alexandru-Florin Dănilă, a fost declarat inițial câștigătorul locului III la disciplina de Clasa a XII-a secțiunea B (conform Documentului publicat de ISJ Argeș, Rezultate finale Olimpiada Națională de Limba Engleză), iar apoi diploma i-a fost retrasă, motivul fiind o eroare de soft.

Elevul a fost premiat și felicitat la ceremonia festivă de premiere din seara zilei de 27 aprilie 2017, primind și diploma prin care a fost recunoscută munca depusă de acesta și profesorii săi, în decursul anilor de studiu. Multă bucurie, emoție și încurajare pentru elevul Alexandru-Florin Dănilă, în acele momente, la fel cum a fost, cu siguranță, pentru toți ceilalți elevi participanți la Olimpiadele Naționale și declarați câștigători.

Dar, sentimentele sublime traite de acest tânăr olimpic, în urma rezultatelor finale de la Olimpiada Națională de Limba Engleză, au durat aproximativ o săptămână. Din păcate, elevul olimpic, Alexandru-Florin Dănilă, cu care Județul Alba se mândrește, a fost umilit de către organizatorii olimpiadei, fiindu-i solicitată restituirea diplomei primite, pe motivul că 's-a făcut o eroare de soft', iar câștigătorul locului III este un alt participant, rezultatul lui fiind încadrat la mențiune.

Alexandru Pereș, senator PNL de Alba cere o anchetă cu privire la ce s-a întâmplat la Olimpiada Națională de Limba Engleză 2017, de la Pitești.

”Învățământul lucrează cu mințile și sufletele elevilor, nu cu softuri, parcă făcute special ca să năucească pe toată lumea! Stimați colegi, vă invit să facem împreună un exercițiu de imaginație: suntem cu toții elevi în clasa a XII-a, mai avem o lună până la susținerea examenului de bacalaureat și, în prealabil, am participat la olimpiada națională și ... am câștigat un premiu național!

Suntem fericiți! Exaltăm! Privim cu încredere către atingerea unor obiective mărețe, definitorii în formarea noastră de viitori profesioniști. Apoi, revenim cu picioarele pe pământ: ni se retrag meritele obținute — EROARE DE SOFT!”, scrie Alexandru Pereș, senator PNL de Alba.


Sursa Agerpres.ro