(video) Incendiu la Complexul de porci DanBred - 2 persoane, intoxicate cu fum

UPDATE, ora 16:00

ISU Argeș a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la o hală de reparații utilaje agricole, în comuna Slobozia. La locul intervenției s-au deplasat 5 autospeciale cu apă și spumă, un echipaj SMURD si o autospeciala CBRN, destinata intervenției in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice.

”Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Slobozia și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Mozăceni au acționat până la sosirea echipajelor de pompieri, pentru protejarea a două rezervoare de motorină, aflate la 1m de hală, ținând permanent legătura cu dispeceratul ISU Argeș. În momentul sosirii la locul evenimentului, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 400 mp la întreaga hală, cu posibilități de extindere la cele două rezervoare și la clădirea administrativă, iar la cca 100 m de focar se aflau saci cu azotat, care au fost protejați.”

Echipajul SMURD a acordat asistență medicală la două persoane intoxicate cu fum. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 3 ore.

Un scurtcircuit electric a fost cauza.

UPDATE, ora 11:20

În 2004, când mai nimeni nu avea curaj să investească în agricultură, zootehnistul Ionel Chiriac a reuşit să convingă doi danezi să bage bani la Slobozia, într-un complex de creştere a porcilor. Acum, ferma DanBred din sudul judeţului este una dintre cele mai mari din ţară.

Inginerul zootehnist Ionel Chiriac  a adus în România cunoștințele acumulate în Danemarca (în perioada cât a fost plecat pentru o specializare) și pornit propria afacere în sudul județului Argeș. Ionel Chiriac și Nicu Benţa s-au asociat după criza din 2009.
 

UPDATE, ora 10:30

Pericol de explozie la Slobozia, acolo unde o hală de reparații utilaje agricole a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au localizat incendiul. Și acum ard cele două rezervoare de motorină și hala firmei.

UPDATE, ora 10:03

Potrivit reprezentanților ISU, azotatul se află la o distanță de 100m de focar. Arde hala și două rezervoare de motorină.

UPDATE, ora 09:53

Autoritățile au luat legatura cu apelantul care a solicitat sprijinul pompierilor. Se pare că nu exista pericolul de extindere a flacarilor la sacii cu azot.

În acest moment, la Slobozia, au fost solicitati pompierii pentru a stinge un incendiu care a izbucnit în apropierea unei ferme de porci. Potrivit celui care a alertat autoritățile, arde hala în care sunt 2 utilaje, 2 rezervoare a 10.000 l de motorina și saci de azot. Este vorba despre o hala de reparații utilaje agricole.

Cinci autospeciale cu apa si spuma, un echipaj Smurd si autospeciala CBRN se deplasează spre ferma unde incendiul a izbucnit în urmă cu puțin timp.