Începe campionatul judeţean de fotbal în Argeş! Schimbări importante! Program meciuri!

Începe campionatul judeţean de fotbal! Schimbări importante! Program meciuri!A mai rămas doar o săptămână până la începerea noului sezon competiţional! Echipe noi, schimbări de regulament! Detalii AICI!

Fotbalul stă să înceapă şi la nivel judeţean. Ligile a 4-a şi a 5-a din judeţul Argeş vor începe săptămâna viitoare, pe 27, respectiv 28 august.

AJF Argeş a dispus de mai multe schimbări în acest sezon competiţional după cum urmează:

LIGA 4-A

Jocurile de liga a 4-a se vor disputa sâmbăta de la ora 11:00!

Dacă până acum, jocurile de liga a 4-a se disputau sâmbăta de la ora oficială 12:00, începând din sezonul competiţional 2016-2017, ora de joc a fost modificată, jocurile urmând să înceapă de la ora 11:00, tot sâmbăta! Acest lucru se datorează faptului că s-a renunţat la meciurile de juniori din deschiderea seniorilor, ce se disputau la ora 10:00

Echipele de liga a 4-a nu mai sunt obligate să aibă echipe de juniori A1!

O altă modificare importană adusă de oficialii AJF Argeş este dată de faptul că la nivel de echipe de juniori s-a renunţat la obligarea echipelor de seniori de la liga a 4-a să aibe echipe de juniori A1. Acestea pot avea de acum orice echipă de juniori, de nivel de vârstă B,C,D,E, nu neapărat de juniori A1, astfel, meciurile de juniori A1 obişnuite să înceapă de la ora 10:00 în deschiderea seniorilor, nu vor mai avea loc! 

Echipele de Liga a IV-a, conform Art.33.3 lit.c sunt obligate să aibe cel putin o echipă de juniori care să participe, LA ALEGERE, în unul din campionatele de JUNIORI organizate de A.J.F. Argeş în ediţia 2016 - 2017, astfel: Juniori A1 - 1998/1999; Juniori B1 - 2000/2001; Juniori C - 2002/2003; Juniori D- 2004(8+1); Juniori E - 2005(7+1).

Acest lucru se datorează faptului că reprezentanţii echipelor erau nemulţumiţi de costurile unei deplasări cu două echipe(juniori şi seniori) şi de plata a două chitanţe de arbitraj, una pentru juniori şi una pentru seniori, la meciurile pe care le disputau acasă.

UN SINGUR OBSERVATOR LA JOC!

Comitetul de Urgenţă a stabilit ca la jocurile de Liga a 4-a Seniori să nu mai fie 2(doi) observatori, ci doar unul, ceea ce ar presupune şi o reducere a cheltuielilor efectuate de echipa gazdă cu aproximativ 100 lei/joc(barem de observare + transport).

FC ARGEŞ 1953 ÎN STAND BY PÂNĂ MARŢI!

După cum se vehicula în ultimul timp, FC ARGEŞ 1953, câştigătoarea ediţiei trecute de liga a 4-a, nu o duce prea bine, aceasta nereuşind să găsească sponsori pentru a continua în liga a 3 a deşi s-au înscris iniţial. Aceştia mai au timp până marţi când se va lua o decizie în acest caz.

LA CÂMPULUNG...SE JOACĂ LA DOUĂ MÂINI!

Deşi iniţial echipa din Câmpulung a fost înscrisă în liga a 3-a, se pare că aceştia vor continua mai mult ca sigur în liga a 4 -a în noul sezon. Asta se datorează faptului că actualul club este unul privat, iar primăria nu a găsit o metodă legală de a finanţa clubul actual şi se vor înscrie în noul sezon în liga a 4-a cu un nou nume: A.C.S. MUSCELUL 2015 CAMPULUNG. Se pare că aceştia au încercat să se înscrie direct la liga a 3-a cu acest nume însă FRF nu le a aprobat acest lucru şi sunt nevoiţi să înceapă din liga a 4-a.

3 jucători sub 19 ani în teren!

Echipele înscrise în Liga a IV-a sunt obligate, conform Art.45 ROAF, ca pe tot parcursul jocului să aibe în teren minimum 3 jucători sub 19 ani(născuţi 01.01.1997 sau mai mici). Dacă unul sau mai mulţi jucători sub 19 ani sunt eliminaţi din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt/alţi jucător(i) sub 19 ani.

LA NIVEL DE LIGA A 4-A SUNT 16 ECHIPE!

Momentan, ediţia de campionat 2016-2017 a ligii a 4-a are 16 echipe(FOTO GALERIE). 

LIGA 5-A.

LA NIVEL DE LIGA A 5-A VOR FI DOAR 3 SERII!

În noul sezon competiţional, s-a renunţat la o serie din cauza numărului de echipe înscrise care este foarte mic. Astfel, nu vor mai fi 4 serii ci doar 3: NORD, SUD şi CENTRU!(VEZI ECHIPELE ÎN GALERIE FOTO)

Ora oficială de disputare a jocurilor de liga a 5-a rămân aceleaşi, duminica ora 11:00.