Începe prima probă scrisă la BAC! Mult succes, elevi!

Probele scrise la Bacalaureat 2018 încep astăzi, iar primul examen este la limba română. Aproape 140 de mii de candidaţi sunt aşteptaţi la această sesiune de Bac.
Potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul Educaţiei, la Bacalaureat 2018 sunt înscrişi 136.871 de candidaţi: 118.856 sunt elevi care au terminat acum liceul, iar 18.015 sunt din promoţiile anterioare. Ei vor da probele scrise la Bac în 330 de centre de examinare din toată ţara.

CITEȘTE ȘI ... AZI! Înghețată GRATIS la McDonald’s!

În acest an, la Bacalaureat în Argeş sunt înscrişi 4.786 elevi. În Argeş sunt 16 centre de examen şi 4 centre de evaluare, după cum ne-a precizat inspectorul general adjunct Eugenia Jianu, preşedintele comisiei de bacalaureat din Argeş. Dintre cei 4.787 elevi, 540 sunt din seria anterioară, iar 4.246 din seria curentă. Anul trecut, rata de promovabilitate la Bacalaureat în Argeş a fost de 76,81%, una dintre primele zece la nivel naţional.

Cum se desfăşoară probele scrise la Bacalaureat 2018
Proba scrisă la limba română deschide această sesiune. Candidaţii vor susţine 3 probe, iar cei care au urmat un liceu într-o limbă a minorităţilor vor avea o probă suplimentară, cea de limba maternă. Conform calendarului la Bacalaureat 2018, probele se desfăşoară pe durata a 4 zile.

- 25 iunie - probă scrisă la română
- 26 iunie - proba scrisă la limba maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi  italiană)
- 27 iunie - proba obligatorie a profilului
- 28 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării

CITEȘTE ȘI ... Target pentru vacanţa de vară: În şcolile argeşene, dispar toate WC-urile din fundul curţii

La limba română, ca şi la celelalte probe scrise, candidaţii trebuie să se prezinte la ora 07.30 pentru examen (maximum 08.30) şi să aibă la ei actul de identitate, pentru a se legitima. Conform metodologiei, o probă scrisă durează 3 ore.

După ultima probă, cea din 28 iunie, urmează o pauză de 5 zile, în care profesorii evaluatori corectează lucrările şi dau notele. Primele rezultate la Bac 2018 sunt publicate de edu.ro în a şasea zi, pe 4 iulie, până în ora 12. În acea zi, pot fi depuse contestaţiile la Bacalaureat, pentru măriri. Notele finale sunt anunţate pe 9 iulie.


Sursa: observator.tv