Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General înainte de audierea lui Dragnea: au cerut dosarul violențelor ...

Vineri dimineața, doi inspectori de la Inspecția Judiciară ar fi descins la secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul acestui corp judiciar. 

Verificarea intempestivă a avut loc cu câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august în calitate de martor, precizează G4Media, care apreciază că este vorba despre un „act grav de intimidare”.

„Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu și să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspecttorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau sa li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea. înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat pentru G4Media.ro sursele din cadrul Inspecției Judiciare.

Solicitat să comenteze aceste informații, purtătorul de cuvânt al Inspectiei Judiciare, Alin Alexandru, a declarat pentru G4Media că  „lucrările Inspecției Judiciare au caracter confidențial”.

Potrivit unor experți în drept penal consultați de G4Media.ro, Inspecția nu avea nicio competență să verifice o lucrare de urmărire penală în curs.