ACUM! VIDEO - Turiștii israelieni au ajuns la Pitești

UPDATE 13 martie Ora 22:20

Cei trei israelieni au ajuns acum la Spitalul Județean și sunt în camera de primiri Urgențe minore. 

După aceste verificări, turiștii vor fi cazați la un hotel din Pitești, urmând ca mâine să plece către București.

Aceștia au fost aduși cu un echipaj de victime multiple.

 

UPDATE 13 martie Ora 14:20

În urmă cu o jumătate de oră, salvamontiștii au ajuns la turiștii israelieni. Aceștia au fost găsiți în stare bună. Conform șefului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, coborârea de pe munte va dura aproximativ 6 ore, iar turiștii vor fi asigurați de salvatori.

UPDATE 13 martie Ora 09:00

Turiștii israelieni nu au fost coborâți din Făgăraș nici până în acest moment. Salvamontiștii din Nucșoara s-au întors după 12 ore de căutări, din cauza riscului mare de avalanșă. Noaptea trecută au plecat alte echipe de la Salvamont. 

Turiștii țin legătura cu salvatorii prin mesaje telefonice, însă există posibilitatea ca telefoanele să rămână fără baterie. Din fericire, aceștia nu sunt răniți. 

În misiunea de salvare sunt plecați aproximativ 10 salvamontiști și 3 jandarmi. 

Conform șefului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, turiștii ar putea fi coborâți din masivul Făgăraș cel târziu miercuri.

 

Intervenție majoră a salvamontiștilor argeșeni pentru recuperarea unor turiști israelieni! Se pare că bărbații au rămas blocați încă de aseară într-un refugiu montan din masivul Făgăraș, din cauza condițiilor meteorologice. Aceștia au sunat la 112 văzând că pot rămâne blocați.


Două echipe de la Salvamont Nucșoara au plecat spre locul solicitării. Misiunea de recuperare a israelienilor este extrem de dificilă, având în vedere condițiile meteorologice.