El este argeșeanul care a câştigat o competiţie internaţională în scaunul cu rotile!

„Mi-am reprezentat ţara cu mândrie“

Alexandru Flavian Crăciun, din Piteşti, judeţul Argeş, face tenis de performanţă în scaunul cu rotile. Are la activ peste 30 de turnee internaţionale şi, anul trecut, a câştigat aurul la Turneul Internaţional de Tennis Sirius Open Zagreb, din Croaţia, devenind astfel primul român care câştigă o competiţie internaţională în scaunul cu rotile.

CITEȘTE ȘI ... Cristina Manea, condusă pe ultimul drum! Tânăra va fi înmormântată astăzi!

Alexandru Flavian Crăciun este un exemplu de ambiţie, voinţă şi determinare. La 30 de ani, imobilizat în scaunul cu rotile, Alexandru face tenis de performanţă fiind campion internaţional la tenis. Alexandru se implică foarte mult pentru practicarea sportului în rândul persoanelor cu dizabilităţi, înfiinţând în acest sens o asociaţie care lupta pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Povestea lui Alexandru este o lecţie de viaţă care ar putea sta sub deviza: „Da! Şi eu pot fi campion, pentru că am voinţă şi asta nu mi-o poate lua nimeni!“.  

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE! Noi reguli în trafic! Șoferii piteșteni, sfătuiți să fie cu ochii-n patru!

Până la vârsta de 19 ani, Alexandru a fost un tânăr perfect normal. Viaţa i s-a schimbat brusc în urma unei erori medicale. „Am ajuns imobilizat în scaunul rulant în urma unei operaţii de scolioză făcută  la Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişorul de Foc“ din Bucureşti, care mi-a schimbat destinul din 2006. Timp de doi ani, am refuzat să ies din casă, devenind o persoană din ce în ce mai retrasă şi mai izolată, dar cu ajutorul unei fundaţii din Bucureşti am participat la o tabără sportivă în cadrul căreia am interacţionat pentru prima oară cu tenisul de câmp în scaun rulant“, povesteşte campionul. Cu multă muncă, ambiţie şi determinare, Alexandru şi-a depăşit limitele şi a pornit o luptă pentru a-şi demonstra, în primul rând lui, că poate face mai mult decât un om normal. A reuşit să-şi atingă obiectivul prin sport. 

NUMĂRUL 57 ÎN TENISMUL MONDIAL PARALIMPIC  
 Până în prezent, Alexandru a participat la peste 30 de turnee internaţionale de tenis în scaunul cu rotile. „De patru ani, merg la turnee internaţionale unde mi-am reprezentat ţara cu mândrie, fiind singurul sportiv român clasificat la categoria Quad de către Federaţia Internaţională de Tenis şi ocupând locul 57 în lume în clasamentul ITF“, spune campionul. 

CITEȘTE ȘI ... Starea drumurilor din România! Avertismentul poliției române!

Pe lângă activitatea sportivă, Alexandru Flavian Crăciun, militează pentru practicarea sportului în rândul persoanelor cu dizabilităţi şi pentru drepturile acestora. În 2014  a pus bazele  Asociatiei „Primii Pasi Spre Performanta“, o asociaţie ce vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. „În noiembrie 2014 asociaţia a înfiinţat o unitate protejată în cadrul căreia lucrează persoane cu dizabilităţi. Acestea derulează activităţi de vânzări/intermedieri ofertând societăţile comerciale şi instituţiile publice care au peste 50 de angajaţi, în baza legii 448/2006. Fiindcă multe societăţi comerciale nu angajează persoane cu dizabilităţi, pentru a nu mai plăti la stat obligatoriu fondul pentru persoanele cu handicap, asociaţia noatră oferă alternativa valorificării acestui fond prin achiziţionarea unei game largi de produse de protecţia muncii, papetărie, IT şi produse de curăţenie“, explică campionul la tenis. Prin intermediul Asociaţiei „Primii paşi spre performanţă“, s-au derulat o serie de campanii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi. În cei trei ani de la înfiinţarea acesteia s-au strâns donaţii în valoare de 17.000 de euro.

CITEȘTE ȘI ... ANAF ia măsuri disperate pentru păstrarea angajaţilor! PREMII pentru încasările obţinute prin amenzi şi sancţiuni

Cu sprijinul asociaţiei a fost susţinută financiar operaţia unuia dintre membrii la una dintre cele mai mari clinici de ortopedie din Europa, Institul de Ortopedie Rizzoli din Bologna, suma totală a interveţiei chirurgicale fiind de 6500 euro. În ultimii trei ani, prin parteneriate cu firme private, asociaţia a dus alimente, dulciuri şi jucării la mai multe centre de bătrâni şi copii din ţară. Asociaţia înfiinţată de Alexandru Crăciun s-a implicat şi în organizarea de evenimente sportive.

Anul acesta am fost iniţiatorul şi organizatorul Turneului  Internaţional de Tenis «BRD Argeş Open Wheelchair Tennis» la care au participat 28 de sportivi din Italia, Spania, Croaţia, Irak, Grecia, Israel, Turcia, România şi Moldova. Una dintre cele mai frumoase competiţii şi cel mai mare eveniment sportiv organizat în judeţul Argeş destinat persoanelor cu dizabilităţi“, spune Alexandru.

Sursa: Adevarul.ro