”Învață-mă să citesc!” - Fii voluntar pentru copiii din centrele de plasament

În centrele de plasament sunt mulţi copii şi adolescenţi care au nevoie de încurajare, să înveţe şi să îşi găsească drumul în viaţă. Programul educaţional “Ajungem MARI” caută până pe 9 septembrie voluntari pentru 2.000 de copii din Bucureşti şi din 24 de judeţe, printre care şi Argeș.

CITEȘTE ȘI ... ANM anunţă ploi şi vijelii în toată ţara!

Prin programul “Ajungem MARI” voluntarii dăruiesc trei ore pe săptămâna pentru a deveni prieteni, profesori şi modele pentru copiii şi tinerii din centre sociale şi de plasament. În ţară sunt în prezent peste 19.000 de copii instituţionalizaţi, iar numărul personalului şi voluntarilor e insuficient.
“E nevoie de mai multă implicare din partea comunităţilor locale pentru ca aceşti copii şi tineri cu un trecut trist să poată spera la un viitor mai bun. Ne dorim ca oamenii să înţeleagă că e nevoie de ei, de prezenţa şi căldura lor, iar dacă stăm şi aşteptăm reforma statului sau a  sistemului, lăsăm copiii din centre să crească fără repere şi modele”, spune Iarina Taban, director şi fondator al programului.


Prin proiectul de voluntariat, în urma selecţiei şi a unui training iniţial, voluntarii susţin în centre, săptămânal, timp de cel puţin şase luni, şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar le transmite copiilor cunoştinţele lui, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară. “Ajungem MARI” caută 1.000 de voluntari în Bucureşti şi 24 de judeţe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.


Toate detaliile despre organizarea proiectului şi formularul online de înscriere se găsesc pe site-ul www.ajungemmari.ro la secţiunea Devino voluntar.

 

Sursa: obiectivbr.ro