Ionică i-a dat jumătate de miliard unui PSD-ist pentru florile de la Simfonie

Eveniment emblematic pentru municipiul Piteşti, Simfonia Lalelelor de anul acesta a fost prima ediţie la care Cornel Ionică a purtat eşarfa de primar. O adevărată provocare pentru fostul vice, care şi-ar fi dorit ca prima lui Simfonie să iasă din tiparul ediţiilor precedente, astfel încât, la o eventuală comparaţie cu evenimentele organizate sub conducerea lui Pendiuc, actualul edil-şef să iasă în câştig. Nu ştim cât a reuşit să câştige primarul Ionică la capitolul imagine ca urmare a organizării ediţiei jubiliare cu numărul 40 a Simfoniei Lalelelor, însă ceea ce ştim cu siguranţă este cât a câştigat unul din tinerii săi colegi de partid care a încheiat cu SPEP Piteşti într-o singură săptămână 34 de contracte: peste jumătate de miliard de lei vechi.

Simfonia Lalelelor 2017 a scos din bugetul Primăriei Piteşti peste 5 miliarde de lei vechi. Conform devizului estimativ de cheltuieli, 1,8 miliarde dintre aceştia sunt pentru masa şi cazarea expozanţilor şi delegaţilor, 2,5 miliarde pentru spectacolele organizate cu acest prilej, jumătate de miliard pentru materiale de promovare şi 242 milioane pentru alte cheltuieli. Acestora li se adaugă şi banii cheltuiţi din bugetul Serviciului Public pentru Exploatarea Patrimoniului (SPEP) Piteşti pentru amenajarea celor trei care alegorice care au deschis tradiţionala Paradă a Florilor. Ei bine, acestea nu au fost deloc ieftine, costând nici mai mult nici mai puţin de 518,88 milioane lei vechi (cu tot cu TVA).

Care alegorice de 500 de milioane

Primăria a cumpărat prin SPEP florile de peste jumătate de miliard în săptămâna de dinaintea Simfoniei Lalelelor, toate atribuirile făcându-se în zilele de 14, 20 şi 21 aprilie. Grosul sumei a constituit contravaloarea celor aproximativ 10.000 de crizanteme olandeze cu care au fost realizate cele trei care alegorice din acest an (peste 340 milioane lei), la care s-au adăugat sute de fire din diferite alte specii de flori. Pentru realizarea carelor alegorice au fost mobilizaţi 100 de liceeni, care au muncit voluntar, sub coordonarea specialiştilor de la Salpitflor Green şi cu sprijinul partenerilor din Olanda. După paradă, carele au rămas „parcate” lângă magazinul Trivale, ca decor de selfie-uri pentru trecători.

  

34 de contracte într-o săptămână pentru o singură firmă

Toate cele 34 de contracte vizând achiziţia de plante, dar şi de obiecte necesare aranjamentelor florale au fost încheiate, prin atribuire directă, cu o singură firmă: Eralbi Dream Flowers SRL. Societatea, specializată în comerţul angro cu flori din import, aparţine unui coleg de partid de-ai primarului Cornel Ionică, din organizaţia PSD Piteşti, tânărul Alexandru Bivoleanu, care deţine afacerea împreună cu soţia sa, Alina. Fost membru în Biroul Executiv al TSD Piteşti, Alexandru Bivoleanu este de aproape cinci ani şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Salubritate 2000 SA, funcţie care a venit în 2012 ca o recompensă a sprijinului şi a activităţii depuse de-a lungul timpului în slujba social-democraţilor piteşteni. La cei 38 de ani ai săi, tânărul PSD-ist se poate lăuda cu faptul că a pornit de la zero un business care în doar câţiva ani a ajuns la o cifră de afaceri anuală care se apropie de 1 milion de euro. Business la care săptămâna trecută a pus umărul şi primăria colegului de partid Cornel Ionică.

Sursa: Săptămânalul Ancheta