Jaf în locuința unui argeșean! Hoțul - lăsat să intre în casă chiar de către proprietar

Polițiștii atrag atenția cetățenilor și vin cu recomandări, având în vedere că înșelăciunile prin metoda „Instalatorul”, „Accidentul”, „Coletul” sau „Pomana” sunt în continuă creștere.

Unul dintre aceste cazuri s-a petrecut în luna septembrie, atunci când un tânăr de 21 de ani, din Târgu Mureș, a păcălit un bărbat de 51 de ani din Curtea de Argeș, oferindu-i de vânzare obiecte de uz casnic. Prin această metodă, bărbatul a reușit să intre în locuința argeșeanului. La un moment dat, hoțul a reușit să îi distragă atenția acestuia și i-a furat 2.400 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat și predat argeșeanului.

„Recomandăm persoanelor care au în familie rude aflate în astfel de situații, să poarte discuții cu acestea privind felul în care pot fi abordate.
Totodată, recomandăm ca aparținătorii să poată fi contactați oricând, pentru ca persoanele vârstnice să poată verifica susținerile celor care pretind sume de bani, indiferent de pretext.
În ceea ce privește accesul în imobile, recomandăm ca înainte de a permite accesul, persoanele care pretind acest lucru să fie legitimate, iar pretextul verificat amănunțit”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

 

 

Foto descriptiv