Jandarmii vin în școli! Stop bătaie, Stop violență!

Ultimele statistici ale Ministerului Educaţiei arată că în şcolile din țară sunt raportate peste 70 de cazuri de violenţă. Băieţii se bat din plăcere, fetele se bat din cauza băieţilor, iar acasă, mulţi copii sunt victime ale părinţilor.
Conflictele dintre elevi şi profesori sunt tot mai frecvente. Dascălii sunt bătuţi şi înjuraţi chiar în timpul orelor.

Profesorii spun că majoritatea elevilor violenţi sunt bătuţi acasă.
Şase din 10 copii de până în 14 ani sunt supuşi în mod constant abuzurilor din partea familiei. Ei pot ajunge la depresie, tulburari de conduită sau chiar consum de droguri şi alcool.

CITEȘTE ȘI ... Se deschide un nou magazin pentru piteșteni!

În acest sens, jandarimii argeșeni au demart o campanie de prevenire a faptelor antisociale, promovând, totodată, și cariera de apărător al oamenilor și al legii.
Programul ”Jandarmeria pe înțelesul tuturor” va avea loc mâine, începând cu ora 11:00, la Școala Gimnazială Nr.3 ”Ion Pillat” din Pitești. 

Ce înţeleg unii prin violenţă!

Aproape jumătate dintre fetele adolescente cu vârste între 15 şi 19 ani (în jur de 126 de milioane) consideră că soţul are o justificare în a-şi lovi soţia în anumite circumstanţe. În 28 din 60 de ţări, informaţii despre ambele sexe relevă că mai multe fete decât băieţi cred că bătaia soţiei este uneori justificată. Informaţii din 30 de ţări sugerează că aproape şapte din zece fete cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani care au fost victime ale abuzului fizic şi/ sau sexual nu au cerut niciodată ajutor.

CITEȘTE ȘI ... 10 fertilizări in vitro gratuite pentru cuplurile cu venituri mici

Un elev din trei, cu vârste între 13 şi 15 ani, la nivel mondial, este brutalizat cu regularitate în şcoală. În anul 2011, în România au fost raportate aproximativ 11.000 de cazuri de violenţă împotriva copiilor. Multe dintre aceste cazuri includ neglijarea copiilor, abuz emoţional, fizic şi sexual. Cu toate acestea, se consideră că numărul de cazuri raportate reflectă doar o mică parte din cazurile de violenţă asupra copilului. De altfel, acest lucru a fost confirmat de statistici care în 2015 au crescut la 19.000 de cazuri raportate într-un an, adică aproximativ 75 de evenimente pe zi. Analizele au arătat că băieţii se bat din plăcere, fetele se bat din cauza băieţilor, iar acasă, mulţi copii sunt victime ale părinţilor. Acest lucru este confirmat şi de dascăli, care spun că majoritatea elevilor violenţi sunt bătuţi acasă. Înăsprirea măsurilor luate împotriva elevilor violenţi, ca exmatricularea şi scăderea notei la purtare, nu duce întotdeauna la remedierea situaţiei. Psihologii spun că acel individ se va simţi marginalizat, va fi frustrat şi din contră va încerca să se impună în societate prin forţa pumnului. El poate ajunge la depresie, tulburări de conduită sau chiar consum de droguri şi alcool. Mai grav este că s-au înmulţit conflictele dintre elevi şi profesori. Dascălii sunt bătuţi şi înjuraţi chiar în timpul orelor, iar internetul abundă de filmuleţe în care profesorii sunt umiliţi de elevi.