JOI - Imperialul lui Beethoven la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, de la ora 19.00, primul concert simfonic al lunii, cu pagini muzicale aparţinând lui Beethoven.
Pianistul Mihai Ungureanu și dirijorul Constantin Adrian Grigore vor urca pe scena Centrului Multifuncţional, în program fiind Ludwig van Beethoven - Concert nr. 5 pentru pian și orchestră în Mi bemol major, op. 73, Imperialul, şi Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21.

CITEȘTE ȘI ... Angajat DGASPC Argeş trimis în judecată! Acuzat de agresarea a 3 copii


Mihai Ungureanu este unul dintre cei mai buni pianişti ai ţării, fiind apreciat de însuşi Iosif Sava, care a scris în termeni elogioşi la adresa maestrului. Solist al Filarmonicii din Craiova, Mihai Ungureanu a colaborat cu toate orchestrele simfonice din ţară, a concertat în centre culturale renumite din Europa, America.
Dirijorul Constantin Adrian Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia).
A participat la masterclassuri la Viena şi Varşovia. A susţinut concerte cu orchestre studenţeşti ale U.N.M.B., dar şi ale formaţiilor muzicale de gen: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Teatrului „Nae Leonard” din Galaţi, filarmonicile din Rm. Vîlcea, Craiova, Piteşti, Orchestra Naţională a Republicii Moldova, Filarmonica din Kielce şi Orchestra de cameră R-20 din Weoclaw, ambele din Polonia. În 2009, a dirijat Bucharest Symphonic Pops, la concertul susţinut, la Bucureşti, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de Al Bano şi Montserrat Caballe.